Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Mια «εμπειρία από το μέλλον» στο ΚΠΙΣΝ με τετραήμερες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την περίοδο από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου και συνδυάζουν τη μουσική με τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική με το περιβάλλον, τον αθλητισμό με τα δημιουργικά εργαστήρια, τις ολονύχτιες προβολές με την τέχνη, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα γεμάτο εκπλήξεις. Κάθε ημέρα, οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν νωρίς το απόγευμα και θα διαρκούν έως το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο, τη «Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος».

Για πρώτη φορά, το υπό κατασκευή ΚΠΙΣΝ ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες κόσμου στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που αποτελεί και το πρώτο κομμάτι του έργου, η διαμόρφωση του οποίου έχει κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί. Μέσα από τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από πολύ κοντά την εξέλιξη του έργου και να βιώσουν μια ολοκληρωμένη «εμπειρία από το μέλλον», καθώς όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις αποτελούν μικρογραφία των δραστηριοτήτων που θα μπορούν να πραγματοποιούνται στο ΚΠΙΣΝ, μόλις αυτό ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Οι τετραήμερες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ εστιάζουν σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες: Τέχνες, Άθληση, Εκπαίδευση και Βιωσιμότητα, μέσα από τις οποίες αντανακλάται η φιλοσοφία ολόκληρου του έργου: ανοιχτή πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως, των πολιτών σε έναν σύγχρονο, φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, όπου η μουσική, το θέατρο και οι τέχνες θα συνδιαλέγονται με την αναψυχή, την έρευνα, τη φύση και την άθληση.

Για τέσσερις ημέρες και νύχτες, το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται σε μία ζωντανή σκηνή, όπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα δώσουν πρωτοποριακές παραστάσεις, ορισμένες εκ των οποίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο χώρος θα μετατραπεί σε ένα υπαίθριο σινεμά με προβολές video art, σε ένα επιδαπέδιο σκάκι, σε ένα πολυμορφικό γήπεδο άθλησης και σε ένα δημιουργικό πεδίο, όπου δεκάδες εργαστήρια θα ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις μας.

Το πρόγραμμα των 50 περίπου εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, διαμορφώθηκε με την πολύτιμη συμβολή δεκάδων συνεργατών και φίλων του ΚΠΙΣΝ από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και τη δημιουργικότητά τους και συστρατεύτηκαν σε ένα κοινό σκοπό: τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα εμπνεύσουν το κοινό, θα του εμφυσήσουν την αισιοδοξία του έργου και θα το προσκαλέσουν να γνωρίσει ακόμα καλύτερα το ΚΠΙΣΝ που έρχεται στη ζωή μας.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
– Προβολή ντοκιμαντέρ για το ΚΠΙΣΝ
Συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών
Αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες
Αγώνα δρόμου με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Σκάκι με τον Garry Kasparov
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες
– Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως την Τετάρτη 24 Ιουνίου, παρουσιάζεται το τριμερές ολονύχτιο πρόγραμμα προβολών video art «Fireflies in the Night». Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Robert Storr, και των επιμελητριών Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Francesca Pietropaolo, το πρόγραμμα περιλαμβάνει non-stop προβολές ορισμένων από τα πιο σημαντικά έργα της διεθνούς video art.

Για τις αναλυτικές ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων συμβουλευθείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.