Η Nitra Gallery ανοίγει ξανά τις πόρτες της με την ομαδική έκθεση “Hypnagogia”

Εκφάνσεις της στιγμής που ξυπνά το ασυνείδητο και δημιουργεί αφηγήσεις

«Μετά από δυο μήνες γεμάτους τέχνη… επιστρέφουμε! Το δίμηνο που πέρασε αν και χώρια ήμασταν μαζί. Δημιουργήσαμε τέχνη, γελάσαμε, διαδράσαμε και ομορφύναμε τα σπίτια μας. Μαζί: καλλιτέχνες, φίλοι της τέχνης, παιδιά, οικογένειες και εμείς: μια πραγματική κοινότητα σε διάλογο. Σας ευχαριστούμε που κάνατε αυτήν την πρωτοφανή περίοδο, ακόμη πιο μοναδική για έναν επιπλέον λόγο- για όλα όσα μοιραστήκαμε, για την τέχνη, τη χαρά, τα συναισθήματα.

Περισσότερα στο παρακάτω βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς:»

 

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στην ομαδική έκθεση Hypnagogia.

Ο αγωγός ύπνου, ή αλλιώς το σημείο μετάβασης μεταξύ ύπνου/ξύπνιου είναι η γκρίζα ζώνη που το συνειδητό δίνει βήμα στο ασυνείδητο και για αυτό αποτελεί συχνά πεδίο έρευνας για τη νευρολογική επιστήμη. H υπναγωγία συχνά συνυφασμένη με αποδέσμευση κυμάτων δημιουργικότητας και διαύγειας, έχει αποτελέσει αγαπημένο στάδιο για πολλούς καλλιτέχνες και επιστήμονες: από τον Thomas Edison στον Edgar Allen Poe, τον Vladimir Nabokov έως τον Albert Einstein.

Ράνια Εμμανουηλίδου

Ο Βαγγέλης Γκόκας, η Αικατερίνη Γεγησιάν, η Ράνια Εμμανουηλίδου, η Μαρία Οικονομοπούλου, ο Αναστάσης Στρατάκης και η Μανταλίνα Ψωμά, μέσα από διαφορετικές τεχνικές και μέσα, αναδεικνύουν εκφάνσεις αυτής της στιγμής που ξυπνά το ασυνείδητο και δημιουργεί αφηγήσεις που άλλοτε στερούνται ρεαλισμού, ενώ άλλοτε μοιάζουν τρομακτικά οικείες.

Μανταλίνα Ψωμά

Συντελεστές

Αικατερίνη Γεγησιάν | Βαγγέλης Γκόκας | Ράνια Εμμανουηλίδου
Μαρία Οικονομοπούλου | Μανταλίνα Ψωμά | Αναστάσης Στρατάκης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.