Η Philharmonia Orchestra υπό τον Santtu-Matias Rouvali στο Μέγαρο Μουσικής σε έργα Rossini και Tchaikovsky

Philharmonia Orchestra - Megaron

Με προσκεκλημένο τον Νοτιοκορεάτη πιανίστα Seong-Jin Cho ο οποίος θα αναμετρηθεί με το Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο του Sergey Prokofiev

7 Μαΐου 2022

Η Philharmonia Orchestra υπό τον Santtu-Matias Rouvali, ερμηνεύει έργα Rossini και Tchaikovsky και πλαισιώνει τον Κορεάτη Seong-Jin Cho στο δεξιοτεχνικό Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Prokofiev στις 7 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ιστορική Philharmonia Orchestra υποδέχεται φέτος στο πόντιουμ τον νέο της βασικό αρχιμουσικό, τον Φινλαδό Santtu-Matias Rouvali, που διευθύνει κάθε έργο σαν να ήταν μια χορογραφία: με ρυθμική ακρίβεια και ισορροπημένη ομορφιά διατηρώντας πάντα τη ροή των μουσικών φράσεων. Αυτή τη σεζόν, περιοδεύουν μαζί για πρώτη φορά σε Βρετανία, Ρουμανία, Φιλανδία, Ισπανία, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.

Philharmonia Orchestra - Megaron
Santtu Rouvali © Marco Borggreve

Θα βρεθούν στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία και μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με προσκεκλημένο τους τον Νοτιοκορεάτη πιανίστα Seong-Jin Cho.

Περιζήτητος σολίστ της γενιάς του και βραβευμένος σε σημαντικές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, όπως οι Διαγωνισμοί Chopin της Βαρσοβίας, Tchaikovsky της Μόσχας και Hamamatsu της Ιαπωνίας, ο νεαρός βιρτουόζος θα αναμετρηθεί, στην εμφάνισή του στο Μέγαρο, με το Δεύτερο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε σολ ελάσσονα του Sergey Prokofiev.

Philharmonia Orchestra - Megaron
© Christoph Koestlin

Το διάσημο λονδρέζικο σύνολο θα παρουσιάσει επίσης την Εισαγωγή από την όπερα «Σεμίραμις» του Gioacchino Rossini και τη Συμφωνία αρ. 4 σε φα ελάσσονα του Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Η Philharmonia Orchestra είναι ένα βρετανικό σύνολο 80 επίλεκτων μουσικών από 16 χώρες που έχει συνδέσει το όνομά του με μαέστρους-θρύλους του 20ού και 21ου αιώνα: Toscanini, Klemperer, Furtwängler, von Karajan, Muti, Salonen. Μια ορχήστρα με 76 χρόνια συνεχούς δισκογραφικής παρουσίας, πάνω από 1 εκ. ακροατές σε διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες, εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές στο online κανάλι της και 4 βραβευμένα ψηφιακά projects στο βιογραφικό της.

Εισιτήρια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022 | 20:30
Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 15
- 80 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.