Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων

Επιλεγμένα εκθέματα από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» παρουσιάζει λειτουργικά ομοιώματα μερικών από τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, κι από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησίβιου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων.

Τα εκθέματα προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, που λειτουργεί στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία και δημιουργήθηκαν κατόπιν πολύχρονης ενδελεχούς έρευνας και μελέτης της αρχαιοελληνικής, λατινικής κι αραβικής γραμματείας, των αγγειογραφικών πληροφοριών και των ελάχιστων σχετικών αρχαιολογικών ευρημάτων.

Η έκθεση έχει στόχο να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία, που προωθεί διεθνώς την εικόνα της Ελλάδας ως βάση του δυτικού πολιτισμού.

Συντελεστές

Σχεδιασμός-Eπιστημονική επιμέλεια: Κώστας Κοτσανάς, ιδρυτής Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

4 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.