«Φάγαμε σούπα γιατί όλοι ήμασταν πάνω στις μηχανές και τρέχαµε. Φάγαμε σούπα και δεν μας άρεσε. Δεν το δεχτήκαμε αυτό, αλλά την φάγαμε.»

Από τις 9 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, το σύγχρονο «χορταστικό» κείμενο του Στυλιανού Παρρή «Η Σούπα», σερβίρεται στο θέατρο ΙΣΟΝ, μέσα από τη μυσταγωγία του μαγειρέματος στον σύγχρονο κόσμο µας.

© Νίκος Αλιάγας

Δύο γυναίκες μάς μαγειρεύουν μία σούπα και ο άντρας παράγει τη μυσταγωγική μελωδία του βρασμού. Ανακατεύουν μαζί µε τα υλικά τις ζωές τους και τη σερβίρουν στους θεατές µε μόνη απαίτηση να τις νιώσουν, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να την χωνέψουν. Η μία γυναίκα βράζει στο ζουμί της ιστορίας της με αγάπη, επιβιώνει σιωπηλά και βλέπει ό,τι αντέχει δίνοντας σημασία σε ό,τι πονά λιγότερο. Η άλλη ενοχλεί, προκαλεί μιλώντας για το «εδώ που φτάσαμε» και την αχόρταγη ψυχή, θέλοντας να παρακινήσει όλους όσους κατέληξαν απαθείς θεατές της ζωής τους.

– Προσπαθώ να ζεστάνω τις καρδιές τους και να χορτάσω τις κοιλιές τους.
– Τους φοβάσαι τους πεινασμένους ε; Φοβάσαι μην πεινάσουν τόσο που θα φάνε και σένα. 

© Νίκος Αλιάγας

Μια Σούπα με συνταγή την ιστορία του ανθρώπου που προσπαθεί να χωνέψει όλα τ’ αχώνευτα, μέχρι να θυμηθούµε πως με την αγάπη τόσο ο άνθρωπος όσο και το φαγητό έχουν καλύτερη «γεύση».

Ο θεατής παίρνει το εισιτήριό του, την χαρτοπετσέτα του, κατατάσσεται υψοµετρικά προς χάριν της θέασης στην ανάλογη θέση και παρακολουθεί τη θεαµατική «διαδικασία» του µαγειρέµατος στον σύγχρονο κόσμο µας, αυτόν της διαλυμένης μητριαρχίας. Με μια εύλογη απορία: Αυτές οι δύο γυναίκες μού απευθύνονται ως τι;

Τι είμαι; Πεινασμένος; Έλληνας; Μετανάστης; Ζώο; Άνθρωπος; Θεατής της ζωής µου;

© Νίκος Αλιάγας

*Κατά τη διάρκεια της παράστασης προσφέρεται στους θεατές σούπα.

Ακολουθήστε τη «Σούπα» στα social media: 

Facebookhttps://www.facebook.com/i.soupa
Instagramhttp://instagram.com/i.soupa