«Η στρατιά των αφανών ηρώων»: Η ταινία του Ζαν-Πιερ Μελβίλ στο 9ο Athens Open Air Film Festival

Η Στρατιά των Αφανών Ηρώων

Με αφορμή την εθνική γιορτή της Γαλλίας η ειδυλλιακή αυλή του Βυζαντινού Χριστιανικού Μουσείου μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά

Το 9ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (9th Athens Open Air Film Festival), μια εναλλακτική κινηματογραφική γιορτή κι ένας διαφορετικός τρόπος θέασης της πόλης, επιστρέφει και φέτος για να μεταμορφώσει την ειδυλλιακή αυλή του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου σε θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο.

Με αφορμή την εθνική γιορτή της Γαλλίας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου και ώρα 21:30, θα προβληθεί η ταινία «Η στρατιά των αφανών ηρώων» (1969), διάρκειας 145΄, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Πιερ Μελβίλ και με πρωταγωνιστές τους: Λίνο Βεντούρα, Σιμόν Σινιορέ, Πολ Μερίς, Ζαν-Πιερ Κασέλ και Πολ Κροσέ. Η αριστουργηματική ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ζοζέφ Κεσέλ καθώς και στις εμπειρίες του σκηνοθέτη από τη Γαλλική Αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η σχεδόν «προσωπική» ταινία του σπουδαίου δημιουργού αφορά στους ανθρώπους που στελέχωσαν την Αντίσταση, τα ζοφερά τους διλήμματα και τις επίπονες αποφάσεις που πήραν υπό την ένταση, την πίεση και την υπαρξιακή τους αγωνία μπροστά σε ένα θάνατο που έμοιαζε συνεχώς να παραμονεύει.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.