«Η Ύδρα για τον Mario Vitti: Γραφείο με θέα, φωτογραφίες 1948 – 1981»: Πρόσωπα της ελληνικής λογοτεχνίας αποτυπωμένα από τον μεγάλο ελληνιστή

Μέσα από τις φωτογραφίες του Βίττι παρουσιάζονται πρόσωπα της νεοελληνικής λογοτεχνίας μιας τριακονταετίας, αλλά και του κοσμοπολίτικου λόγιου περιβάλλοντος στο οποίο έζησε και έγραψε ο συγγραφέας-φωτογράφος

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης & ο Δήμος Ύδρας παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Η Ύδρα για τον Mario Vitti: Γραφείο με θέα, φωτογραφίες 1948 – 1981» την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, στις 20:30 στην ανακαινισμένη αίθουσα τέχνης και πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη» (παλιό λοιμοκαθαρτήριο) στην Ύδρα.

Μέσα από τις φωτογραφίες του Βίττι παρουσιάζονται πρόσωπα και πράγματα της λογοτεχνίας μας μιας τριακονταετίας, αλλά και του κοσμοπολίτικου λόγιου περιβάλλοντος στο οποίο έζησε και έγραψε ο συγγραφέας-φωτογράφος.

Στον ίδιο χώρο, την ημέρα των εγκαινίων, θα γίνει η εκδήλωση για την αναγόρευση του Μάριο Βίττι σε επίτιμο δημότη της Ύδρας.

Για τον μεγάλο ελληνιστή θα μιλήσουν οι:
Διονύσης Καψάλης, συγγραφέας και διευθυντής του ΜΙΕΤ
Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ
Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.