Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας διοργανώνει την έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του γνωστού φωτογράφου Τάσου Βενετσανόπουλου με τίτλο «Ύδρας Όψις – Hydra Opsis». Η έκθεση διαρκεί από τις 5 Σεπτεμβρίου έως και την 1 Νοεμβρίου 2015. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ.

Σύμφωνα με τον Λιγνάδη, ο Αριστοτέλης στην Ποιητική του απαριθμεί έξι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ποιόν της τραγωδίας. Είναι ο μύθος, το ήθος, η διάνοια, η λέξις, το μέλος και η όψις.

Η όψις είναι αυτό που βλέπουμε στον υποκριτή (σκευή, προσωπείο και ενδυμασία) και η σκηνογραφία. Κατά μία έννοια η όψις είναι αυτό που βλέπει ο θεατής επί σκηνής.

Η Ύδρα έχει διατηρηθεί αναλλοίωτη όπως κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας. Και καθώς την πλησιάζει κάποιος για πρώτη φορά δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι αληθινό αυτό που βλέπει, πως είναι ένα σκηνικό θεάτρου. Η όψις που αναφέρει ο Αριστοτέλης.

Ο Τάσος Βενετσανόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπουδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1977 άρχισε να εργάζεται ως φωτογράφος και συντάκτης στις “Τεχνικές Εκδόσεις”. Το 1989 παρακολούθησε το φωτογραφικό σεμινάριο του Πλάτωνα Ριβέλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη φωτογραφία του. Από το 2000 έως το 2012 εργάστηκε στις ελληνικές εκδόσεις των περιοδικών National Geographic & Traveller. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά 4 Τροχοί, Ταξιδεύοντας, Πτήση, Σκάφος & Θάλασσα, Ελληνικό Motorrad, καθώς και στα περιοδικά National Geographic & Traveller.