Το νέο Μουσείο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή γιορτάζει τα πρώτα του Χριστούγεννα

Γιορτινή συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση και ένα δημιουργικό Christmas Camp για παιδιά

Γιορτινή συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση και ένα δημιουργικό Christmas Camp για παιδιά θα κάνουν την εμπειρία των Χριστουγέννων πραγματικά ξεχωριστή για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Συναισθησία: Katerine Duska – REDiscover Xmas

Παρασκευή 27/12 | 20.30
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου η σειρά συναυλιών Συναισθησία του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την ερμηνεύτρια Katerine Duska, σε μία γιορτινή μουσική παράσταση γεμάτη χριστουγεννιάτικη λάμψη.

Με όχημα την ιδιαίτερη χροιά της και γιορτινή διάθεση, η Katerine Duska ερμηνεύει γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ρυθμικά jazz standards, δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα και λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Αγαπημένες εορταστικές μελωδίες θα γεμίσουν το Αμφιθέατρο, στο πλαίσιο μίας ξεχωριστής μουσικής παράστασης που θα αποτελέσει το ιδανικό soundtrack για τις ημέρες ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ετοιμάζοντας το νέο της album και έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το single «Άνεμος» που μοιράζεται με τον Leon of Athens, η Katerine Duska πλημμυρίζει με Better love την εορταστική ατμόσφαιρα των πρώτων Χριστουγέννων στο Μουσείο.

Γενικό εισιτήριο: 15€
Εισιτήριο για B&E Members: 12€

Christmas Camp

Για παιδιά 6-10 ετών
24, 27 & 31/12, 02 & 03/01
Έως 20 συμμετοχές

Για πέντε ημέρες, τα παιδιά αναλαμβάνουν ρόλο σκηνογράφου, γλύπτη και ζωγράφου στο Christmas Camp του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης, χειροτεχνίες, αφήγηση παραμυθιού, θεατρική παράσταση για παιδιά και Χριστουγεννιάτικη χορωδία συνθέτουν τις πιο γιορτινές ημέρες στο Μουσείο.

Εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης:

Με αφετηρία τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, αντλούμε έμπνευση, παρατηρούμε, αυτοσχεδιάζουμε, δημιουργούμε ευφάνταστες κατασκευές και επιμελούμαστε τα σκηνικά ενός φαντασιακού Χριστουγεννιάτικου χώρου. Μεταμορφώνουμε την αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων σε ένα ζεστό σκηνικό με γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτο χρώματα και υφές, με χειροτεχνικές κατασκευές εμπνευσμένες από τα έργα των Miró, Hundertwasser, Dubuffet, Lichtenstein, Matisse και άλλων καλλιτεχνών της συλλογής.

Ιπτάμενες καρέκλες από αφρώδες υλικό, εμπνευσμένες από τους Dubuffet, Hundertwasser και Miró, τοποθετούνται πλάι σε ένα τζάκι από χαρτόνι εμπνευσμένο από τα κοπτικά του Matisse. Λίγο παραδίπλα, η μικρή χορεύτρια του Degas κλέβει την παράσταση, καθώς το τρισδιάστατο είδωλό της ξεπηδά από έναν μαγικό ζωγραφικό καθρέφτη. Τριγύρω της, πορτρέτα εμπνευσμένα από τον Picasso και τον Lichtenstein, όλα αυτοπροσωπογραφίες των μικρών δημιουργών. Χειροποίητα στολίδια και ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμπνευσμένο από το έργο του Pollock συμπληρώνουν το μαγικό σκηνικό.

Αφήγηση παραμυθιού: Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα Χαμένα Γράμματα από την Κατερίνα Μαρκαδάκη

Ποιος έκλεψε τα γράμματα των Τερατουγέννων; Θα παραδώσει ο Άγιος Τερατοσίλης τα σωστά δώρα στα σωστά τερατάκια; Άραγε θα καταφέρει να σώσει τα Τερατούγεννα παρέα με τα τερατάκια ή θα μπλέξουν σε νέες περιπέτειες;

Η Κατερίνα Μαρκαδάκη αφηγείται μία χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολύ χιούμορ και ζεστασιά για τη σημασία του να προσφέρεις, να βοηθάς και να μοιράζεσαι.

Χριστουγεννιάτικη παιδική χορωδία

Από τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική. Αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τα πιο ζεστά γιορτινά τραγούδια σε ένα τριήμερο πρόγραμμα παιδικής χορωδίας με τη συνοδεία πιάνου.

Lunch Box

Νόστιμες και υγιεινές συνταγές συνδυάζονται με γιορτινές γεύσεις σε ένα ευφάνταστο lunch box που θα προσφέρεται καθημερινά στα παιδιά, από το Εστιατόριο-Café του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και την ομάδα του Ohh Boy Athens.

Την τελευταία ημέρα του Christmas Camp υποδεχόμαστε τους γονείς στο γιορτινό τοπίο που δημιουργήσαμε, παρουσιάζουμε τις κατασκευές μας και τραγουδάμε κάλαντα και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο: Θεατρική παράσταση για παιδιά

Για παιδιά ηλικίας 5+
Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Κάθε Κυριακή στις 11.00
και επιπλέον παραστάσεις στις 24, 27, 28 & 29/12 και 02, 03 & 04/01

Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο και θέμα τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο συνεχίζεται και έτσι οι γιορτές γίνονται ακόμα πιο μαγικές.

Πώς ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής ενός καλλιτέχνη όταν την αφηγούνται οι πίνακες που ο ίδιος ζωγράφισε;

Φιγούρες και έργα του Πάμπλο Πικάσο ζωντανεύουν στη σκηνή του Αμφιθέατρου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι από μία μικρή πλατεία της Μάλαγας έως τους φωτεινούς δρόμους του Παρισιού. Η ιστορία της ζωής του μεγάλου ζωγράφου ξετυλίγεται σε μία θεατρική παράσταση για παιδιά, από τη seveneleven ομάδα θεάτρου.

Βασισμένη στη ζωή του διάσημου καλλιτέχνη, η παράσταση επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση του δημιουργικού έργου του Πικάσο, αλλά και του καλλιτεχνικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης, μέσα από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Μία ξαφνική νεροποντή οδηγεί ένα μικρό κορίτσι σε ένα κλειστό καφέ του Παρισιού. Εκεί, δύο μυστήριες φιγούρες θα την οδηγήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι από μία μικρή πλατεία της Μάλαγας έως τους μεγάλους δρόμους του Παρισιού. Ένα ταξίδι στη ζωή του Πάμπλο Πικάσο. Οι απορίες του μικρού κοριτσιού για τον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο και τον κόσμο της τέχνης, θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του.

Γενικό εισιτήριο: 12€
Εισιτήριο για B&E Members και ομαδικές κρατήσεις: 9€

To Shop του Μουσείου

Το Shop του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή φόρεσε τα γιορτινά του και γέμισε χριστουγεννιάτικες μπάλες και ιδιαίτερα στολίδια από papier-mâché, πρωτότυπα διακοσμητικά αντικείμενα, ημερολόγια, αρωματικά κεριά και χρηστικά είδη με εικαστικές αναφορές από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Το Γούρι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για το 2020 από την Ελληνίδα σχεδιάστρια Έλενα Βότση.

Το γούρι του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για το 2020 είναι εμπνευσμένο από ένα τυχαία σκισμένο χαρτί από το μπλοκ ενός ζωγράφου.

Επάνω του αποτυπώνονται σύμβολα καλής τύχης που εμφανίζονται σε έργα από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Το μάτι αποτελεί αναφορά σε έργα των Picasso και Hundertwasser, ενώ το σπίτι είναι εμπνευσμένο από εικαστικά έργα των Paul Cézanne και André Derain.

Το γούρι συνοδεύεται από χειρόγραφες ευχές της σχεδιάστριας και τοποθετείται μέσα σε έναν φάκελο αποστολής, ως συσκευασία δώρου. Σαν να αποστέλλει μία εορταστική κάρτα, ο αγοραστής γράφει ο ίδιος στο εξωτερικό του φακέλου το όνομα του αποστολέα και παραλήπτη, ενώ ο φάκελος σφραγίζεται με το λογότυπο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, σαν παλιά σφραγίδα ταχυδρομείου.

Το ίδιο σχέδιο είναι διαθέσιμο σε κρεμαστό και επιτραπέζιο γούρι.

Κεντρική φωτογραφία: Χριστόφορος Δουλγέρης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

9 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.