Με την έκθεση αυτή, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, προσφέρει σ’ έναν νέο Γάλλο καλλιτέχνη, ο οποίος επέλεξε να περάσει μέρος της ζωής του στη βόρεια Ελλάδα, την ευκαιρία να δείξει στους πολίτες αυτής της πόλης μερικά από τα τελευταία εικαστικά έργα του.

Πορευόμενοι μέσα από τις «Πολύμορφες πόλεις», διαπιστώνουμε ότι τα έργα δεν καταγράφουν μόνο αντιθέσεις φωτός στα αστικά τοπία, στoυς αιματηρούς ουράνιους θόλους ή στους γήινους ουρανούς – αλλά εξιστορούν, με το πινέλο, τις ενέργειες που απορρέουν από τις “εσωτερικές πόλεις” του καλλιτέχνη. Μια έντονη συσσώρευση ρυθμών, συχνοτήτων και σχημάτων, που χάνονται μέσα στις βελούδινες χρωστικές.

“Πολύμορφες Πόλεις” είναι η άλλη πτυχή του Τοπίου ως είδος, μια εναλλακτική λύση για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πόλη. Βρισκόμαστε στο εσωτερικό της αλλά και εκτός αυτής. Οι “Πολύμορφες Πόλεις» αποτελούν ένα άνοιγμα στην ποιητική διάσταση του αστικού τοπίου, στο οποίο αναπτύσεται άμεσα η φαντασία και η ανθρώπινη συμμετοχή σε παγκόσμια κλίμακα.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ένας διαδραστικός ζωντανός πίνακας θα απεικονίσει τις πρόσφατες ανησυχίες του καλλιτέχνη γύρω από το θέμα και πιο συγκεκριμένα την ποιητική δράση. Η εκδήλωση θα συνδυάζει μουσική, ανάγνωση και ζωγραφική με την ειδική συμμετοχή της γαλλόφωνης ηθοποιού Στεφανί Καπετανίδη και της βιολοντσελίστας Βάσως Ζήσου, σε μια δράση με τίτλο “LAPSUSS : L’Action Poétique Sur Urbanisme Signigiant Signifié ” (Η ποιητική δράση στο αστικό τοπίο σημαίνον σημαινόμενο).