Η θεατρική ομάδα Indigo παρουσιάζει το νεοελληνικό έργο του Κωνσταντίνου Παππά «Υγρά μάτια» στο Θέατρο Παραμυθίας από την Πέμπτη 23 Μαΐου. Η παράσταση προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα όπως ο κοινωνικός ρατσισμός, η ελευθερία της έκφρασης.

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ δύο αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας; Δύο νέοι άντρες κοιτάζονται στα μάτια, εμπλέκονται σε μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης και έρχονται αντιμέτωποι με τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μυστικά που η ζωή και το σήμερα συνθηκολογούν για να μας αναγκάσουν να τα κρύψουμε βαθιά μέσα μας – ώσπου να συναντήσουμε δύο υγρά μάτια.

Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα, εστιάζοντας στους χαρακτήρες δύο νεαρών αντρών. Ο Λουκάς, ο οποίος κατάγεται από την επαρχία, είναι εσωστρεφής, με κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ζει με την οικογένειά του, η οποία έχει περίοπτη θέση στην τοπική κοινωνία… Ο Γιώργος ζει μόνος του, είναι εξωστρεφής και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση.

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ συναντιούνται τυχαία στο κέντρο της Αθήνας. Ο καθένας τους προσπαθεί να επιβάλει το δικό του τρόπο ζωής στον άλλον – μια συνεχής κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως σεξουαλική σύγκρουση όπου κανένας δεν μπορεί να δεχτεί τις συμπεριφορές του άλλου. Σταδιακά, όμως, έρχονται στην επιφάνεια πρωτόγνωρα συναισθήματα… Οι εντάσεις τούς οδηγούν να είναι μαζί, αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερα από όσα πιστεύουν. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του άλλου και η λύτρωση έρχεται με μια δραματική πράξη απελπισίας.

Οι ήρωες του έργου είναι δύο χαρακτήρες ανθρώπων από αυτούς που βρίσκονται συνέχεια ανάμεσά μας και οι οποίοι δε βρίσκουν τη δύναμη να κάνουν την υπέρβαση και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο πλήθος.

Κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης προβάλλονται βίντεο ως αναπόσπαστα κομμάτια της πλοκής.