Ημέρες Ρεθύμνου 2015

Ένας κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού & καλλιτεχνικής δημιουργίας

Οι “Ημέρες Ρεθύμνου” είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, με επίκεντρο το Ιστορικό Κέντρο της πόλης και με σκοπό να αναδείξει την ιστορική φυσιογνωμία και την πολιτιστική παράδοση της πόλης αξιοποιώντας το καλλιτεχνικό του δυναμικό. Το φεστιβάλ οργανώνεται από το Σύλλογο Κατοίκων Παλιάς Πόλης και άλλους φορείς, πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο-Μάιο στο Ρέθυμνο και φιλοξενεί καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα.

Φέτος, το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης “Ημέρες Ρεθύμνου 2015” απαρτίζεται από μουσική, εικαστικά, ξεναγήσεις, προβολές και βιωματικά εργαστήρια.

Η σειρά ξεναγήσεων, σχεδιασμένη για τις “Ημέρες Ρεθύμνου”, αναδεικνύει την ιστορικότητα αλλά και τη συνέχεια της Παλιάς Πόλης. Ο επισκέπτης του φεστιβάλ μπορεί να περιηγηθεί στα “καντούνια και στις γρότες του Ρεθύμνου” αλλά και να επισκεφθεί σημαντικά τεκμήρια της θρησκευτικής ιστορίας της πόλης. Επίσης, στο πλαίσιο της σειράς προβολών με θέμα τη γαστρονομία, έχει την δυνατότητα να ανιχνεύσει την ιστορία της γεύσης στο Ρέθυμνο, ξεκινώντας από την περίοδο της Βενετοκρατίας και φτάνοντας στα τέλη του 20ου αιώνα.

Μουσικά, το Φεστιβάλ φιλοξενεί και αυτή τη χρονιά συναυλίες που απευθύνονται σε ετερόκλιτα κοινά, καλύπτοντας έτσι ένα μουσικό φάσμα από κλασική (ντουέτο “Δίαυλος), progressive και ψυχεδελική (Babel Trio), έντεχνη (Απόστολος Ρίζος) αλλά και παραδοσιακή μουσική (Amma).

Τέλος, στο πλαίσιο της εικαστικής δημιουργίας, οι “Ημέρες Ρεθύμνου” φιλοξενούν πέντε αριστούχους απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών που δημιουργούν με τη Τέχνη του βίντεο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.