Η έκθεση Ημι-σφαίρια σκοπεύει να δημιουργήσει ένα καινοτόμο εικαστικό event στην Αθήνα: ενα Pop-Up Show και silent auction, όπου θα παρουσιαστεί δουλειά νέων Ελλήνων καλλιτεχνών. Θα διαρκέσει μόνο για μια ήμερα, ώστε να συναντηθούν καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης και να υπάρξει διάλογος και ανταλαγη ιδεών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, υπό την επιμέλεια Άνθειας Κώτση και οργάνωση Αναστασίας Στάση. Μέρος των εσόδων από αυτή τη προσπάθεια θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Φίλοι του Παιδιού».

Ο κάθε καλλιτέχνης έχει τον δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και με την κάθε δημιουργία του προβάλει έμψυχα τη σκέψη του. Πέντε νέοι Έλληνες καλλιτέχνες θα συναντηθούν σε έναν κοινό χώρο με σημείο αναφοράς τον εγκέφαλο. Εξετάζεται η δουλειά των καλλιτεχνών βασιζόμενοι στο δεξί και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, σύμφωνα με την οπτική ανάλυση των έργων, και το πως αντιλαμβάνονται αντικείμενα ως έμψυχα. Τελείως διαφορετικοί, μα ταυτόχρονα συνταξιδιώτες στην ίδια σφαίρα.

Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος κάνει παραστατική ζωγραφική και δημιουργεί ένα σύμπαν προερχόμενο απο τη φαντασία. Τα βασικά του στοιχεία σε αυτή τη σειρά: μυστήρια φυτά, ζώα και άλλα παράξενα αντικείμενα, επηρεασμένα έντονα απο φυσιοδιφική τέχνη, και την σειρά έργων κολάζ του Max Ernst. Τα υλικά που χρησιμοποιεί για τις δημιουργίες του είναι σινική μελάνη, μολύβι και χαρτί. Ο Λεωνίδας τελείωσε την ΑνωτάτηΣχολή Καλών Τεχνών το 2011.

Η Δανάη Μεγρέλη εμπνέεται απο τον κόσμο γύρω μας, τα συναισθήματα που εναλλάσσονται, τα αντικείμενα που μας περιβάλλουν στην καθημερινότητα μας, όλα έναυσμα για εκατομμύρια συνειρμούς. Μέσα απο κάτι καθημερινό, ίσως και αδιάφορο, αλλά υποδόρια καθοριστικό, προσπαθεί να δώσει μια πληροφορία, θέλοντας μέσα απο κάθε θεατή να γεννηθεί μια καινούργια ιστορία, να επαναστατήσει, να ειρωνευτεί σοβαρά και να αγγίξει κάτι βαθύτερο της εικόνας. Δημιουργεί με λάδια και ακρυλικά σε μουσαμά και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του 2009.

Ο Φίλλιπος Γεώργιος Τσινταβής ειδικεύεται στις ξυλογραφίες. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Brera στο Μιλάνο και συνεχίζει το μεταπτυχιακό του στις εικαστικές τέχνες. Μας παρουσιάζει τα conceptual έργα του της σειράς «Το μαύρο τετράγωνο της φαντασίας», τα οποία είναι χώροι φανταστικοί και μυστηριώδεις. Τα αντικείμενα που περιβάλλουν τα μαύρα τετράγωνα αποδίδονται με απλές φόρμες ή λέξεις που περιμένουν τη φαντασία για να ολοκληρωθούν.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος για να δημιουργήσει τους τρεις πίνακες της σειράς χρησιμοποίησε ακρυλικά χρώματα, πινέλα, σπάτουλες και γεωμετρικά όργανα. Βασικό τους στοιχείο είναι η τοποθέτηση έμψυχων όντων μέσα σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και σε έντονα χρώματα. Μέσα από την τελειότητα των γεωμετρικών σχημάτων προσπαθεί να εκφράσει την ορθολογική τους υπόσταση, ενώ με μέσο την ελευθερία που του δίνουν τα χρώματα από μόνα τους, προσπαθεί να φανταστεί την πραγματική τους ύπαρξη.

Η Αναστασία Στάση γοητεύεται απο την ικανότητα του ανθρωπίνου μυαλού να μεταφράζει σε τέχνη τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο, είτε ρεαλιστικά είτε με στοιχεία της φαντασίας. Χρησιμοποιώντας λάδια σε μουσαμά, εστιάζει σε ορισμένες μορφές και έννοιες του ανθρώπινου σώματος, κυρίως ρεαλιστικές αλλά στιλιζαρισμένες, μέσα σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό.