Το Improtech 2019 ενώνει Αθήνα και Παρίσι μέσω της τέχνης και της επιστήμης στη Στέγη

Προηγμένα τεχνολογικά συστήματα αλληλεπιδρούν ζωντανά και δημιουργικά με μουσικούς

Από το Παρίσι στην Αθήνα. Από τον μουσικό αυτοσχεδιασμό στην ψηφιακή νοημοσύνη. Δύο πόλεις ενώνονται μέσα από μια σειρά συναντήσεων που γεφυρώνουν τέχνη και επιστήμη.

Πώς αποκτούν μουσικότητα οι μηχανές; Πώς συνυπάρχουν οι μουσικοί με τις μηχανές; Μπορεί ένα ψηφιακό σύστημα, όσο πολύπλοκο κι αν είναι, να παράγει μουσική που να πείθει απόλυτα τους ανθρώπους; Ποια στερεότυπα κωδικοποιούνται στα ψηφιακά συστήματα και αναπαράγονται από αυτά;

Η Στέγη εγκαινιάζει τη σεζόν με ένα φεστιβάλ-εργαστήριο αφιερωμένο στον Μουσικό Αυτοσχεδιασμό (Improvisation) σε σχέση με την Ψηφιακή Νοημοσύνη (Digital Intelligence). Για τέσσερις ημέρες, από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», προηγμένα τεχνολογικά συστήματα αλληλεπιδρούν ζωντανά και δημιουργικά με μουσικούς στο Improtech 2019.

Μετά τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, το Παρίσι ενώνεται με την Αθήνα στο Improtech Paris-Αθήνα (ikPA’19). Πρόκειται για μια σειρά γεφυρωτικών συναντήσεων τέχνης και επιστήμης, με διαλέξεις, εργαστήρια, demos και συναυλίες, στις οποίες συμμετέχουν σημαντικά ονόματα του αυτοσχεδιασμού και της ανερχόμενης μουσικής σκηνής από το Παρίσι, την Αθήνα και άλλες πόλεις.

Με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, του IRCAM του Centre Pompidou και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το ikPA’19 θα γονιμοποιήσει μια εκρηκτική συνεύρεση σημαντικών ερευνητικών ομάδων και επιστημόνων με γνωστές προσωπικότητες της τζαζ, της σύγχρονης δημιουργίας και της παραδοσιακής μουσικής. Οι ομιλίες καλύπτουν ποικίλα γνωστικά πεδία, όπως είναι η μουσική μέσω υπολογιστών, η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η μουσικολογία, η φιλοσοφία και οι κριτικές σπουδές.

Από τον σημαντικό ακαδημαϊκό Gérard Assayag στον εμβληματικό σαξοφωνίστα Evan Parker, από τον φιλόσοφο και κιθαρίστα της τζαζ Garry Hagberg στον καθηγητή επιστήμης υπολογιστών & μουσικής στο Πανεπιστήμιο της Βικτόρια του Καναδά, Γιώργο Τζανετάκη, από τον ιδιοφυή μουσικό και πανεπιστημιακό Steve Lehman στον καθηγητή αμερικανικής μουσικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, George E. Lewis, το Improtech 2019 προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για διαπολιτισμικές και διεπιστημονικές συναντήσεις μεταξύ ερευνητικών και δημιουργικών κοινοτήτων, που κορυφώνονται σε τρεις συναυλίες.

Συντελεστές

Επιμέλεια: Gerard Assayag, Αναστασία Γεωργάκη, Χρήστος Καρράς

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.