In-Edit Festival Athens: O James Lavelle έρχεται στην Αθήνα για ένα προφεστιβαλικό πάρτι

Τη βραδιά ανοίγει το Street Outdoors Soundsystem (GR)

Προσδεθείτε! Το In-Edit Festival έρχεται για δεύτερη χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2017 και υπόσχεται ένα ταξίδι στην παγκόσμια μουσική με 17 μουσικά ντοκιμαντέρ. Στην οθόνη του, συναντιούνται ο Nick Cave με dj’s από το Ιράν, οι Rolling Stones με τον James Lavelle και βετεράνοι της λονδρέζικης πανκ με βιρτουόζους τζαζίστες.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο γιορτάζει τη μουσική με ένα προ-φεστιβαλικό πάρτι, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, με τον James Lavelle, τον εκπρόσωπο της παγκόσμιας τριπ χοπ σκηνής, να καταφθάνει στην Αθήνα λίγο πριν από την έναρξη του IN-EDIT για να παίξει μουσική στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ. Το πάρτι θα ανοίξει λίγο μετά τις 22:00 το Street Outdoors Soundsystem (GR), ένα DJ crew αποτελούμενο από τους Έλληνες Jiles John, Jose Amba & Polatof, που προσφέρουν μουσικές απολαύσεις χωρίς αυστηρά όρια στα επιλεγόμενα είδη, καθώς στις τσάντες τους κουβαλούν από σύγχρονη house μέχρι σπάνια tracks της disco. Την επόμενη ημέρα, ο Lavelle θα βρεθεί στη Στέγη και θα μιλήσει με το κοινό, μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ The Man From Mo’ Wax.

James Lavelle @derekbremnercom

Ο James Lavelle, γεννημένος στο Λονδίνο τη δεκαετία του ’70, υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους της μουσικής στη δεκαετία του ’90. Ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Mo’ Wax Records και των UNKLE, ο Lavelle συνεργάστηκε με ορισμένους από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της δεκαετίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο DJ Shadow, ο Ian Brown, ο Thom Yorke, ο Richard Ashcroft και οι Massive Attack. Δέκα χρόνια αφότου άφησε την Οξφόρδη για να δουλέψει σε δισκάδικο, ο Lavelle ίδρυσε μία από τις πιο ιδιαίτερες δισκογραφικές στον κόσμο.

Ως μουσικός παραγωγός, είχε καθοριστική επίδραση στα μουσικά δρώμενα. Έζησε στον μέγιστο βαθμό της ημέρες και τις νύχτες του, αναζητώντας μουσικούς, σχεδιαστές, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες για να μοιραστεί και να αναπτύξει ιδέες. Στην πιο ριζοσπαστική –μουσικά– δεκαετία του 20ού αιώνα, μετά από αυτήν του ’60, ο Lavelle ξεχώρισε έχοντας αναδείξει μερικούς από τους πλέον αξιόλογους μουσικούς και συνθέτες.

Η συμπλήρωση είκοσι ετών από το ξεκίνημα των UNKLE βρίσκει τον Lavelle πιο δημιουργικό από ποτέ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πέμπτο επίσημο άλμπουμ με τους UNKLE (The Road: Part 1), ενώ σε όλο αυτό το διάστημα έχει συμμετάσχει σε δεκάδες κινηματογραφικά soundtrack και έχει επιμεληθεί μια σειρά εικαστικών εκθέσεων υπό τον γενικό τίτλο Daydreaming With… (Ονειροπολώντας με…), με προεξέχουσα την ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση Daydreaming with Stanley Kubrick.

Η καλλιτεχνική αναγνώριση του Lavelle επιβεβαιώθηκε το 2014, όταν του ζητήθηκε να επιμεληθεί το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Meltdown Festival στο Λονδίνο. Ο ίδιος εμφανίστηκε ανάμεσα σε θρύλους της μουσικής, όπως ο David Bowie, οι Massive Attack, ο Nick Cave και η Patti Smith. Η καλλιτεχνική του πορεία, από το ξεκίνημά του μέχρι αυτή την εμφάνιση, αποτυπώνεται στο μουσικό ντοκιμαντέρ του Matthew Jones, The Man From Mo’ Wax, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του In-Edit Festival.

Μετά την εμφάνισή του στο Meltdown Festival, ο Lavelle ξεκίνησε να συγκεντρώνει τα στοιχεία που θα συνέθεταν τον πέμπτο δίσκο των UNKLE: The Road: Part 1. Στόχος του αυτή τη φορά ήταν να ετοιμάσει έναν δίσκο που θα αποτελούσε αντικατοπτρισμό του πολυπολιτισμικού σύγχρονου Λονδίνου, να συνδέσει με κάποιον τρόπο διαφορετικές ιδέες και κουλτούρες υπό την ταυτότητα των UNKLE και να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Με μια περιοδεία που καλύπτει χρονικά όλη την επερχόμενη σαιζόν και την επόμενή του δουλειά σε στάδιο προετοιμασίας, το ταξίδι των UNKLE, μοιάζει σαν να ξεκίνησε μόλις.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.