”In Heaven”: Η οπτικοακουστική εγκατάσταση του Νίκου Αρτέμη

In Heaven

Στην οπτικοακουστική εγκατάσταση στήνει το ηλεκτρικό τσίρκο του opera di bestia στο χώρο της Παλαιάς Αποθήκης Χάρτου

Στην οπτικοακουστική εγκατάσταση ‘In Heaven’, ο Νίκος Αρτέμης στήνει το ηλεκτρικό τσίρκο του opera di bestia, αυτή τη φορά στο χώρο της Παλαιάς Αποθήκης Χάρτου στην Οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης 3, στο κέντρο της Αθήνας. Μακριά από τη λευκότητα των τοίχων μιας γκαλερί, ο εγκαταλελειμμένος χώρος λειτουργεί σαν κέλυφος, όπου ο επισκέπτης/θεατής, θα εμβυθιστεί σε ένα οπτικοακουστικό περιβάλλον, ένα λαβύρινθο σημείων, εικόνων και μουσικής, μέρη μιας ιστορίας που καλείται να ανασυνθέσει.

Μεταξύ υποσχέσεων και ματαιώσεων για ουράνιους, επίγειους ή τεχνητούς παράδεισους, ανθρωπίνων ερειπίων και ‘εξευγενισμένης’ ζώνης, το opera di bestia υψώνει συρματοπλέγματα ενός άλλου κόσμου όπου λυρισμός, ειρωνεία, ζωομορφισμός και ψυχεδέλεια συγκροτούν μια αμφίσημη αφήγηση σε μια αθηναϊκή επανερμηνεία του ”In Heaven everything is fine”.

Η έκθεση ‘In Heaven’ του Νίκου Αρτέμη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Athens Intersection, και είναι μία από τις καλλιτεχνικές δράσεις με τις οποίες το Πρόγραμμα Πιλοτικής Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αποσκοπεί στη συνολική αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής, μας καλεί να εξερευνήσουμε την κληρονομιά του κέντρου της Αθήνας.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα Athens Intersection επιμελείται ο Γιώργος Γεωργακόπουλος και συντονίζει η Φωτεινή Καπίρη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.