In real time

Ένα έργο τέχνης που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της εικαστικής έκφρασης

Αντικείμενο μεταβλητών διαστάσεων και συγχρόνως χορογραφία, δράση, συνάντηση, χώρος, ήχος, ανάπαυση, υλικό και κατασκευή, το «In real time» είναι συνολικά ένα έργο τέχνης που εναλλάσσεται καθημερινά και επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της εικαστικής έκφρασης.

Στον ενδιάμεσο χώρο συναντώνται ο χορογράφος Γιάννης Αντωνίου και η εικαστικός Ελένη Κοτσώνη, αλλά και άλλοι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες που συμπεριλαμβάνονται σταδιακά. Το project «In real time» δημιουργείται στο Ρομάντσο κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, εξελισσόμενο καθημερινά μεταξύ 13.00 και 21.00.

Η διαδικασία προετοιμασίας του έργου «In real time» και ο χρόνος έκθεσής του στο κοινό αποτελούν μια συνεχή ενότητα, με ενδιάμεσο σταθμό την ημέρα των εγκαινίων Τρίτη 24 Μαΐου και ώρα 20:00.

«In real time»
«In real time»

Η κατασκευή της εγκατάστασης και οι ασκήσεις των χορευτών ξεκινούν συγχρόνως, συμβαίνουν παράλληλα και σε αλληλεπίδραση, με επιθυμητή τη συμμετοχή εθελοντών και επισκεπτών. Σε καθημερινή βάση ανακοινώνονται δύο ημερήσιες παύσεις της διαδικασίας, που συμπληρώνονται με συζήτηση, ομιλίες, φαγητό, ασκήσεις, καθώς και νέες προτάσεις για τις επόμενες ημέρες.

Τo σύνολο του project διαπραγματεύεται την ιδέα του έργου τέχνης σαν μεταβατικό αντικείμενο συνάντησης, τοπίο επικοινωνίας και μέντιουμ μεταξύ ιδέας και πραγματικού κόσμου ή μύθου και αλήθειας. Αντικείμενα, φωτογραφίες, χαρτιά, υφάσματα που συλλέγονται από όλους, μετατρέπονται σε σκόρπιες καλλιτεχνικές πηγές, μεταποιούν τις πιθανές διαδρομές και δημιουργούν νέες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, αισθήσεων και υλικών.

Το «In real time» έχει στόχο να επηρεάσει αμφίδρομα όσους συμμετέχουν μέσα από τη δημιουργία που εξελίσσεται ζωντανά εκεί μπροστά, σε μια συμβίωση ανθρώπων και τέχνης σε πραγματικό χρόνο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.