Η Artion Galleries παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Δανάης Μεγγρέλη με τίτλο In the Deep, από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Με μια παιδικότητα εμπνευσμένη από το καλοκαίρι, αλλά και προσπαθώντας να σχολιάσει την αστική κουλτούρα της μαζικότητας και των εφήμερων αλλά εντυπωσιακών υλικών, η Δανάη Μεγγρέλη μέσα από τη δουλειά της “In the Deep”, μας προτείνει μια νέα προοπτική. Από το απέραντο γαλάζιο και τη γαλήνη, στη φασαρία, τα έντονα χρώματα αλλά και την υπερβολή που απενοχοποιείται, μας δείχνει τον κόσμο μέσα από το δικό της πρίσμα.

Η έκθεση έχει τρεις ενότητες: σκηνές σε παραλίες, υποβρύχιες εικόνες, και φιγούρες με περίτεχνα μαντίλια, οι οποίες ενώνονται με ένα κοινό θέμα, τον ιδεατό προορισμό του καλοκαιριού. Δημιουργεί με λάδια και ακρυλικά σε μουσαμά, καθώς και γλυπτά από fiber glass, ένα υλικό που χρησιμοποιείται κυρίως για τις κατασκευές σκαφών.

Η Δανάη Μεγγρέλη ασχολείται με ζωγραφική, γλυπτική και video art, έχει τελειώσει σπουδές σε σκηνοθεσία και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Επιμέλεια: Άνθεια Κώτση