Η γκαλερί Luminous Eye εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, τον νεοσύστατο χώρο της με την ομαδική έκθεση «InnerscapesΜυθολογία του τοπίου» σε επιμέλεια του βραβευμένου φωτογράφου Χάρη Κακαρούχα.

Η Luminous Eye ιδρύθηκε από τους φωτογράφους Βασίλη Γεροντάκο, Χάρη Κακαρούχα, Εύη Καραγιαννίδη και Παύλο Παυλίδη με στόχο να γίνει τόπος συνάντησης και σημείο αναφοράς για την φωτογραφική τέχνη.

Στην έκθεση «Innerscapes – Μυθολογία του τοπίου» παρουσιάζονται εννέα τρίπτυχα ή αλλιώς εννέα εσωτερικά τοπία, εννέα προσωπικοί κόσμοι, εννέα συγκινήσεις που σχηματίζουν τοπία.

«Στη φωτογραφία τοπίου ο τόπος είναι εσωτερικός», τονίζει ο Χάρης Κακαρούχας. «Ο φωτογράφος υλοποιεί οπτικά το αίσθημα του για τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την ύπαρξη». Με αυτό το σκεπτικό επέλεξε εννέα σύγχρονους φωτογράφους τοπίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τρίπτυχα που παρουσιάζονται στην υποβλητική αυτή έκθεση, αντανακλούν τη συναισθηματική διεργασία σύμφωνα με την οποία το φυσικό τοπίο νοηματοδοτείται από τις ποιότητες και αποχρώσεις του εσωτερικού τους κόσμου. Δεν υπάρχει αφήγηση αλλά νόημα. Οι φωτογραφίες τους δεν απεικονίζουν μια διεργασία λογική αλλά μια διεργασία συν-αισθηματική και βιωματική. Το φυσικό τοπίο μεταβάλλεται με τη σειρά του για να εκφράσει την αλήθεια, την ομορφιά και την ουσία της ύπαρξης.