«Innerscapes – Μυθολογία του τοπίου»: Η ομαδική έκθεση που εγκαινιάζει την γκαλερί Luminous Eye

Παρουσιάζονται εννέα τρίπτυχα ή αλλιώς εννέα προσωπικοί κόσμοι που σχηματίζουν τοπία

Η γκαλερί Luminous Eye εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, τον νεοσύστατο χώρο της με την ομαδική έκθεση «InnerscapesΜυθολογία του τοπίου» σε επιμέλεια του βραβευμένου φωτογράφου Χάρη Κακαρούχα.

Η Luminous Eye ιδρύθηκε από τους φωτογράφους Βασίλη Γεροντάκο, Χάρη Κακαρούχα, Εύη Καραγιαννίδη και Παύλο Παυλίδη με στόχο να γίνει τόπος συνάντησης και σημείο αναφοράς για την φωτογραφική τέχνη.

Στην έκθεση «Innerscapes – Μυθολογία του τοπίου» παρουσιάζονται εννέα τρίπτυχα ή αλλιώς εννέα εσωτερικά τοπία, εννέα προσωπικοί κόσμοι, εννέα συγκινήσεις που σχηματίζουν τοπία.

«Στη φωτογραφία τοπίου ο τόπος είναι εσωτερικός», τονίζει ο Χάρης Κακαρούχας. «Ο φωτογράφος υλοποιεί οπτικά το αίσθημα του για τον κόσμο και τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την ύπαρξη». Με αυτό το σκεπτικό επέλεξε εννέα σύγχρονους φωτογράφους τοπίου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τρίπτυχα που παρουσιάζονται στην υποβλητική αυτή έκθεση, αντανακλούν τη συναισθηματική διεργασία σύμφωνα με την οποία το φυσικό τοπίο νοηματοδοτείται από τις ποιότητες και αποχρώσεις του εσωτερικού τους κόσμου. Δεν υπάρχει αφήγηση αλλά νόημα. Οι φωτογραφίες τους δεν απεικονίζουν μια διεργασία λογική αλλά μια διεργασία συν-αισθηματική και βιωματική. Το φυσικό τοπίο μεταβάλλεται με τη σειρά του για να εκφράσει την αλήθεια, την ομορφιά και την ουσία της ύπαρξης.

Συντελεστές

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Hannah Devereux, Karen Glaser, Κωνσταντίνος Βασιλάκης, Βασίλης Γεροντάκος, Γιάννης Γκόγκος, Δημήτρης Διαμάντης, Χάρης Κακαρούχας, Φωτεινή Μαρκέλλου, Συμεών Χατζηλίδης.

Επιμέλεια: Χάρης Κακαρούχας

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.