Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια

Εγκατάσταση του Κωνσταντίνου Κομνηνού στο πλαίσιο της 3ης Μπιεννάλε Σαντορίνης

Ο Βολιώτης καλλιτέχνης, Κωνσταντίνος Κομνηνός, ζωγράφος – εικαστικός, θα συμμετάσχει στην 3η Μπιεννάλε Σαντορίνης με το έργο που τιτλοφορείται «Inside – Out: Η δική μου Αλήθεια».

Η σύλληψη και η εικαστική εγκατάσταση ανήκει στον εικαστικό, που δημιούργησε ένα μεγάλων διαστάσεων έργο (κύβο). Το installation πλαισιώνεται και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με το kinetic art project – performance, που συνέλαβε και σκηνοθέτησε ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, Δημήτρης Δακτυλάς και το οποίο υποστηρίζεται με την συμμετοχή των ηθοποιών Άλκηστις-Ελένης Κοσμά και Βάσιας Στάμου.

Η συνεχής διάδραση μεταξύ του άψυχου και του έμψυχου, του μηχανικού και του «ζώντος» – πραγματικού, αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο, που με πρωτοποριακό τρόπο αποδίδει την αρχική ιδέα της σύνθεσης. Ειδικότερα και βασιζόμενο στο θέμα της έκθεσης, το καλλιτεχνικό έργο, με πρόφαση το πρόσωπο της «Αλίκης», θέτει και πραγματεύεται ερωτήματα αναφορικά με έννοιες, φαινομενικά αντιφατικές, όπως η αλήθεια και το ψέμα, η ασφάλεια και η απομόνωση, ο αποκλεισμός ή κατ’ επιλογήν εγκλεισμός, η ελευθερία και η ανάγκη, η ατομικότητα και η συλλογική συνείδηση.

Μια μηχανική Αλίκη, εγκλωβισμένη μέσα σε έναν υπέροχο, γυάλινο κύβο – κελί(;) βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις πολλαπλές εκδοχές του εαυτού της, τις οποίες μπορεί μόνον να παρακολουθεί ή τελικά μπορεί και να ενσωματώσει; Η «Αλίκη» είναι μία με πολλαπλές εκδοχές, ρόλους, ανάγκες, επιλογές ή είμαστε όλοι με τους ίδιους περιορισμούς, φόβους, ανάγκες; Κι αν η Αλίκη είναι εγκλωβισμένη, στο γυάλινο κελί της, ποιος είναι εκεί έξω, που σκέφτεται, αποφασίζει και δρα γι’ αυτήν;

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.