Οι εργασίες που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή αντανακλούν τη δημιουργικό πνεύμα των νέων καλλιτεχνών, εκφράζουν το βάθος των συναισθημάτων τους σε συνδυασμό με τη ρεαλιστική αντιμετώπιση του επαγγελματία. Ο καλλιτέχνης σύμφωνα με τη φαντασία του μπορεί να εκφράσει μυθολογικά πρόσωπα, φυσικές δυνάμεις, αφηρημένες έννοιες, τη σύγχρονη πραγματικότητα και βεβαίως την καθημερινότητα.

Οι εργασίες των φοιτητών δεν είναι αποτέλεσμα στείρας και καθοδηγούμενης καθοδήγησης από τους εκπαιδευτές τους. Είναι το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης τους, που περιλαμβάνει έρευνα, τεκμηρίωση, δημιουργική προσέγγιση, ρεαλιστική αποτύπωση, φρεσκάδα και επαγγελματική παρουσίαση.

Ο καλλιτέχνης διαμορφώνει και περνάει στο κοινό την τελική εικόνα κάθε μηνύματος. Συνεπώς, πρέπει να γνωρίζει άριστα την εικαστική γλώσσα, τους κανόνες της οπτικής επικοινωνίας και σύνθεσης, το συνδυασμό χρωμάτων, το φωτισμό, τη δημιουργία του κεντρικού μηνύματος. Επίσης πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά την τεχνολογία και την χρήση των εξειδικευμένων προγραμμάτων ώστε να παρουσιάσει το τελικό του project με τέτοιο τρόπο που το αποτέλεσμα να είναι άρτιο και σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής μας.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει Εφαρμογές Γραφιστικής και Διακόσμησης, Δημιουργίες Φωτογραφίας, Εικονογραφήσεις, Comics/Cartoon, Εικαστικά έργα, 3D Animation, και Multimedia Εφαρμογές.