Το METApolis παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας 88 φωτογράφων-μελών της φωτογραφικής του ομάδας, από τις 14 Φεβρουαρίου έως τις 16 Μαρτίου 2013. Ο χώρος του ΜETApolis για όσο διαρκεί η έκθεση μετατρέπεται σε χώρο πειραματισμού για τα μέλη της φωτογραφικής του ομάδας, που αναζητούν και φωτογραφίζουν τον «έρωτα».

Ο έρωτας είναι ένα φυσικό, αναμφισβήτητο και αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Ο έρωτας καταστρέφει και λυτρώνει. Είναι η κοινή μοίρα όλων των ανθρώπων να βρεθούν εκεί, γκρεμίζοντας προσωρινά τα τείχη των ατομικών ταυτοτήτων τους. Στη φωτογραφία, ο άνθρωπος αντικρίζει μια περασμένη στιγμή, η οποία, όσο βέβαιο είναι ότι υπήρξε, εξίσου βέβαιο είναι ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά. Αυτή η διαπίστωση, όσον αφορά τον εφήμερο χαρακτήρα του χρόνου, είναι που σχετίζει το φωτογραφικό μέσο με τον έρωτα.

Με φωτογραφικές μηχανές τα κινητά ή τις ψηφιακές μηχανές, ο άνθρωπος δημιουργεί και αποδομεί τον έρωτα – ΙnstaLove. Μια οπτικοποιημένη αφήγηση σε πραγματικό χρόνο του έρωτα, ένα ποτάμι από εικόνες που περιγράφουν το παρόν και συγχρόνως τις αναμνήσεις, όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουν τα φωτογραφικά άλμπουμ.