Kids love Art: Bird House

Τα παιδιά δημιουργούν μια λειτουργική εγκατάσταση προσεγγίζοντας την έννοια της «οικίας» με ένα διαφορετικό τρόπο

Στο καλλιτεχνικό εργαστήριο με τη δημιουργική ομάδα Dio.kom² τα παιδιά δημιουργούν μια εικαστική αλλά ταυτόχρονα λειτουργική εγκατάσταση. Πηγή έμπνευσης για την εγκατάσταση αποτελούν οι ίδιες οι συλλογές του ΙΜΚ οι οποίες θα λειτουργήσουν ως δεξαμενή ιδεών για τους συμμετέχοντες.

Έχοντας ως γνώμονα τις αρχιτεκτονικές επιρροές που χαρακτηρίζουν την ομάδα Dio.kom² τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο εργαστήριο θα προσεγγίσουν την έννοια της «οικίας» με ένα διαφορετικό τρόπο. Τα παιδιά θα κατασκευάσουν με απλά υλικά ένα σπιτάκι. Η διαφορά είναι ότι δεν θα είναι ένα σπιτάκι για ανθρώπους αλλά για πουλιά. Η συνολική εγκατάσταση θα λειτουργήσει αφενός σαν γλυπτό-εγκατάσταση που θα φιλοξενηθεί στον κήπο του Μουσείου όλο το καλοκαίρι και αφετέρου σαν σπίτι για δεκάδες πουλιά που πετάνε στην πόλη μας.

Η δημιουργική ομάδα Dio.kom² αποτελείται από τις αρχιτέκτονες Όλγα Κουτάντου, Κάλλια Πλατύρραχου και την πολιτικό μηχανικό Μαργαρίτα Πλατύρραχου. Βασισμένη στην φιλοσοφία “do it ourselves” δημιουργεί παρεμβάσεις μικρής ή μεγάλης κλίμακας που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στην χρήση απλών υλικών με χαμηλό κόστος και με μεγάλη βαρύτητα στην επανάχρηση υλικών (upcycling). Τα project τους χαρακτηρίζονται από αρχιτεκτονικό και εικαστικό ύφος.

Συντελεστές

Σχεδιασμός εργαστηρίων – Υπεύθυνοι δράσης:
Φανή Καμπάνη, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ
Ειρήνη Γρηγοράκη, Συνεργάτης του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

60 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.