Η ώρα της μεγάλης γιορτής για τους τζαζόφιλους της Αθήνας πλησιάζει και το “The Zoo” βρίσκεται ήδη στις επάλξεις, θέλοντας να χαρίσει στο μουσικόφιλο κοινό εμπειρίες ανάλογες με τους εορτασμούς της τελευταίας διετίας. Η “International Jazz Day” θα έχει και φέτος την τιμητική της στον χώρο που η ίδια η Unesco και το Herbie Hancock Institute of Jazz έχει επιλέξει να χρίσει ως επίσημο συνεργάτη του IJD στην Ελλάδα.

Το “The Zoo” μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Τζαζ, επανέρχεται και φέτος με ένα διήμερο συναυλιών που θα γοητεύσει κάθε μουσικόφιλο και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς, αφού θα συμμετάσχουν σε αυτό σημαντικοί μουσικοί και σχήματα από την εγχώρια τζαζ σκηνή

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Την Τρίτη του Πάσχα 30 Απριλίου, ημέρα που εορτάζεται επίσημα η International Jazz Day, θα βρίσκονται στην σκηνή του The Zoo τρία σπουδαία τζαζ σχήματα που θα παρουσιάσουν ένα ωριαίο σετ το καθένα. Το γκρουπ του εξαιρετικά ταλαντούχου νεαρού κιθαρίστα Διονύση Πολυγένη, το κουιντέτο των Brothers From Another Mother με επικεφαλή τον εμβληματικό ντραμερ Σπύρο Παναγιωτόπουλο και το κουιντέτο το τρομπετίστα Δημήτρη Παπαδόπουλου, δεν αποτελούν απλώς «αντιπροσωπευτικά δείγματα» της εγχώριας τζαζ σκηνής, αλλά συγκεντρώνουν κορυφαίους μουσικούς από διαφορετικές γενιές κι αναδεικνύουν το δημιουργικό εύρος μιας μουσικής κοινότητας που «βράζει» από φρεσκάδα και ενέργεια.

Ανήμερα Πρωτομαγιά, η μεγάλη τζαζ γιορτή συνεχίζεται με τρία πολύ ιδιαίτερα σχήματα που αναμένεται να μας χαρίσουν μυσταγωγικές στιγμές μουσικής απόλαυσης. Τρία ξεχωριστά ντουέτα που αναδεικνύουν την ομορφιά του μουσικού διαλόγου σε μια μοναδική συνάντηση επί σκηνής. Την βραδιά ανοίγει το ντουέτο της Τέρρη Βακιρτζόγλου και του κοντραμπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, την σκυτάλη παίρνουν η Τζένη Καπάδαη και ο κιθαρίστας Χρήστος Μπαλαούρας, ενώ τον διήμερο εορτασμό της International Jazz Day κλείνει το ντουέτο του διεθνούς φήμης  κοντραμπασίστα Πέτρου Κλαμπάνη και του παγκοσμίου φήμης Ισραηλινού κιθαρίστα Yotam Siberstein σε μια και μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα.

Η τζαζ είναι παντού και το “Τhe Zoo” θα είναι πάλι παρών σε αυτή τη σπουδαία γιορτή με ένα διήμερο συναυλιών που κρατάει τον ποιοτικό πήχη της μουσικής πολύ ψηλά. Με τον τρόπο που μόνο εκείνο ξέρει που το έχει καθιερώσει ως μια από τις κορυφαίες μουσικές σκηνές της πόλης. Στις 30 Απριλίου και 1 Μαίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Κάτω Χαλάνδρι.