Για ενδέκατη χρονιά το International Micro μ Festival δίνει ραντεβού με το κοινό του. Το κινηματογραφικό φεστιβάλ που διεξάγεται ζωντανά και ταυτόχρονα σε αρκετές ελληνικές πόλεις και στο Παρίσι επιστρέφει με ασφάλεια στις αίθουσες και συναντά τους θεατές από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου απ’ άκρη σε άκρη της Ελλάδος και στο Παρίσι προσφέροντας τους τη γνωστή του ανεπανάληπτη κινηματογραφική εμπειρία.

Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2021, το «ζωντανό» ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους και να ψηφίσει την αγαπημένη του.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές στις περισσότερες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν για πρώτη φορά την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο πρωτοεμφανιζόμενο στο Microμ σπουδαστικό διαγωνιστικό και φυσικά τις ευρωπαϊκές «μικρές» ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα στο καθιερωμένο διεθνές μέρος του φεστιβάλ.

Τα Βραβεία που θα δοθούν στους νικητές του Διαγωνιστικού και του Σπουδαστικού θα είναι συνολικής αξίας άνω των 4.000 € και σαν στόχο έχουν να διευκολύνουν τις επόμενες παραγωγές των κινηματογραφιστών που θα αναδειχτούν μέσω της ψηφοφορίας του κοινού. Πιο συγκεκριμένα:

  • Η αγαπημένη ταινία του Micro μ για το 2021 θα λάβει το ποσό των 1.000 € από την διοργανώτρια αρχή και δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του σκηνοθέτη αξίας 1.000 € από την εταιρεία RGB studios.
  • Η δεύτερη αγαπημένη ταινία θα λάβει ένα kit mirrorless φωτογραφικής μηχανής Nikon Z 50 + 16-50mm VR, προσφορά της  Δ. & Ι.Δαμκαλίδης Α.Ε.
  • Η τρίτη Αγαπημένη ταινία θα έχει υπηρεσίες για DCP mastering αξίας 500 € προσφορά της εταιρίας VIDEOPRESS.
  • Η Αγαπημένη Σπουδαστική Ταινία θα έχει δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του σκηνοθέτη αξίας 500€ από την εταιρεία RGB studios

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Διαγωνιστικό Μέρος : 9/10 – 18:30 (Ώρα Ελλάδος)

Γενική Είσοδος: 8€

Αθήνα CineΤριανόν Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα
Θεσσαλονίκη Θέατρο Σοφούλη Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά
Ρόδος Δημοτικό Θέατρο Ρόδου Ιερού Λόχου 4, Ρόδος
Βέροια Κινηματογράφος ΣΤΑΡ Μητροπόλεως 57, Βέροια
Ξάνθη Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ. Αντίκα 7, Ξάνθη
Πάτρα Κινηματογράφος Πάνθεον, Λεωφ. Γούναρη 34, Πάτρα
Πτολεμαΐδα Πνευματικό Κέντρο Περγάμου 62-66
Ρέθυμνο Σημείο Πατριάρχου, Αθηναγόρα 17
Παρίσι Centre Culturel Irlandais 5, rue des Irlandais – 75005 Paris

Διεθνές μέρος

Αθήνα – CineΤριανόν, Κοδριγκτώνος 21 | 10/10 – 20:15
Θεσσαλονίκη – Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 | 7/10 – 18:30
Ξάνθη – Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ., Αντίκα 7  | 10/10 – 20:15

Σπουδαστικό

Φέτος, για πρώτη φορά το Micro μ θέλοντας να δώσει ώθηση στους νέους κινηματογραφιστές θα φιλοξενήσει μια ενότητα προβολής σπουδαστικών ταινιών που θα διεκδικήσουν την ψήφο του κοινού σε ορισμένες από τις πόλεις του φετινού δικτύου. Το βραβείο για την αγαπημένη σπουδαστική ταινία θα εστιάζει στην διευκόλυνση της δημιουργικής πορείας των συντελεστών της.

Αθήνα – CineΤριανόν, Κοδριγκτώνος 21 | 8/10 – 21:15
Θεσσαλονίκη – Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 | 7/10 – 21:15
Ξάνθη – Λαογραφικό Μουσείο Φ.Ε.Ξ., Αντίκα 7 | 8/10 – 21:15