Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ιωάννας Γουζέλη με τίτλο Spacesheep. Η έκθεση ξεκινά τη Πέμπτη 20 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 26 Απριλίου 2014.

Τα έργα της Ιωάννας Γουζέλη, μοναδικά τυπώματα επεξεργασμένα με ιδιαίτερο τρόπο, πραγματεύονται έννοιες όπως η μνήμη, ο χρόνος, ο φόβος και οι εμμονές, με βασικό πάντοτε άξονα τον χώρο και τη μελέτη του. Έχοντας υιοθετήσει τον ρόλο του αστροναύτη- μελετητή- παρατηρητή, η Ιωάννα Γουζέλη δημιουργεί την απαραίτητη απόσταση από το ανθρώπινο στοιχείο ενώ επιτρέπει την μελέτη του σύγχρονου αστικού τοπίου, των κατοίκων του και των εμπειριών και χαρακτηριστικών τους, εστιάζοντας πάντοτε σε φόρμες και υλικά στοιχεία που καθορίζουν τον χώρο, τον χρόνο και την παράλληλη πραγματικότητα. Το project Spacesheep παρακολουθεί μια σύγχρονη κοινωνία που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ παράλληλα δημιουργεί και καταγράφει επιμέρους ιστορίες μέσα στον χρόνο καθώς αυτός μεταβάλλεται. Πρόκειται για μια εξιστόρηση με αρχή και εξέλιξη που όμως το τέλος της καθορίζεται από τον καθένα που την παρακολουθεί.

H Ιωάννα Γουζέλη ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2011. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως στο Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012, σε επιμέλεια Βασίλη Ζωγράφου, Lustlands, 2012, επιμέλεια Νάντια Αργυροπούλου, The Callas, Parallel Tracks, Art Verona, Ιταλία, 2013, Parallel Tracks, BRDG#1, Αμβέρσα, Βέλγιο, The JPO (journee des portes ouvertes at ISBA, Fine Arts University of Besancon) Γαλλία σε επιμέλεια Ριλέν Μαρκοπούλου κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος και διευθύνων σύμβουλος του Playroom που ασχολείται με εκπαιδευτικά προγράμματα εικαστικού χαρακτήρα για παιδιά και παιχνίδια μέσα από την Ιστορία της Τέχνης.