“Is it a trap?”: μια ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή

Is it a trap?

Έργα που απεικονίζουν φανταστικά περιβάλλοντα που κατοικούνται από την ανθρώπινη απουσία

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Ηώς Αγγελή με τίτλο “Is it a trap?”, την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Η νέα ενότητα έργων της Ηώς Αγγελή δημιουργεί φανταστικά περιβάλλοντα. Κόσμους ανορθολογικούς και παράξενους και ταυτόχρονα οικείους και γαλήνιους που κατοικούνται από την ανθρώπινη απουσία.

Is it a trap?

Πισίνες και έρημες αλέες, αστικά έπιπλα και υπερβατικά κενά, ίχνη και αποτυπώματα από σκάλες, προβολείς, ανεμιστήρες, ελικόπτερα, διαθλώνται και συμπλέκονται με κομμάτια φύσης που απρόσμενα εγγράφονται στα έργα της, δημιουργώντας μια παράδοξη αιώρηση ανάμεσα στο φυσικό και το τεχνητό, το αχειροποίητο και το ανθρωπογενές.

Τόποι ανορθόδοξοι, εσωτερικοί χώροι χωρίς όρια, σκοτεινά χάσματα, δάπεδα με υπερχειλίζοντα νερά, φανερώνουν και αποσιωπούν μια προειδοποίηση, μια δυνητική απειλή, εμπλέκοντας αβίαστα τον θεατή σε ερμηνείες και προσωπικές αναγνώσεις. Η ανησυχία, ακαθόριστη αλλά ισχυρή, διατρέχει τη σιωπή των τελάρων σαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Is it a trap?

Στα έργα αυτά της Ηώς Αγγελή όλα διαλύονται και ανασυστήνονται, καθώς μετουσιώνουν τον ρεαλισμό της αναπαράστασης σε μια μαγική και απρόβλεπτη συνθήκη διακινδύνευσης, όπως επισημαίνει και ο τίτλος της έκθεσης.

“Ιs it a trap?” μοιάζει να αναρωτιέται το ελάφι στην υπόγεια διάβαση.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Η ζωγραφική της Ηώς Αγγελή διερευνά τη ρευστότητα του χώρου. Η πόλη, το σπίτι, το δωμάτιο, πάλλονται συνθέτοντας τη χώρα που κατοικεί το σώμα.

Η Ηώ Αγγελή σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86), συνέχισε με υποτροφία στο Royal College of Art και στο Central Saint Martins στο Λονδίνο. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε 17 ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 συνεργάζεται με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.