”It’s  hard…”: Η ατομική έκθεση του Ath1281 στην αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου»

It's hard

Mια χρωματιστή εγκατάσταση από χειροποίητα κεραμικά

Η αίθουσα τέχνης «έκφραση – γιάννα γραμματοπούλου» σε συνεργασία με την Crux Galerie  εγκαινιάζει την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στις 19:30, την ατομική έκθεση του Ath1281 με τίτλο“It’s  hard…”.

Στην καινούρια του έκθεση, o Ath1281 παρουσιάζει μια χρωματιστή εγκατάσταση από χειροποίητα κεραμικά.

Εξερευνώντας τις μεταμορφωτικές ιδιότητες του πηλού, οι χαρακτηριστικές του φιγούρες περνούν στην τρισδιάστατη πραγματικότητα και δημιουργούν ένα ολόκληρο σύμπαν γεμάτο με μια ποικιλόμορφη στρατιά εντυπωσιακά συναρπαστικών χαρακτήρων.

Ο καλλιτέχνης συνεχίζει να διερευνά αυτό που ξεκίνησε ως μια εξερεύνηση με τον πηλό πριν από τρία χρόνια. Προσδίδοντας υπερρεαλιστικά και υπερβολικά χαρακτηριστικά στα γλυπτά του, τα σπρώχνει σε μεγαλύτερα και πιο σύνθετα διοράματα. Λεπτομερείς ζωγραφικές παραστάσεις, υπερμεγέθη κεφάλια, παρατεταμένα χέρια, μύτες σε διάφορα μεγέθη, αποκομμένοι εγκέφαλοι, θολά μάτια, πολύχρωμα μαλλιά, τοτεμικά γλυπτά, μία μάσκα-προσωπείο, ποντίκια και φωτιές, σχηματίζουν το περίεργο σύμπαν του καλλιτέχνη.

Το σύμπαν του, βασισμένο στον ίδιο χαρακτήρα που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια, περιστρέφεται γύρω από βασικά ανθρώπινα συναισθήματα, σχέσεις, ανασφάλειες και κοινωνικές συμβάσεις. Οι ήρωές του μοιάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στην ίδια τους την ύπαρξη, και η χαρακτηριστική τους γύμνια τους κάνει ευάλωτους με κάποιο τρόπο, τραγικούς και κωμικούς ταυτόχρονα.

Οι κόμικ επιρροές, η αστική κουλτούρα, το χιούμορ και η έλλειψη σοβαροφάνειας συνθέτουν την οπτική γλώσσα του καλλιτέχνη. Το έργο του χαρακτηρίζεται από μία χαλαρή και ενδοσκοπική διάθεση. Με απλοϊκή τιμιότητα, οι χαρακτήρες του, αξιαγάπητοι, αφελείς, παράλογοι, ακόμα και ενοχλητικοί, βάζουν τα δυνατά τους να αποκαλύψουν την πραγματική τους αίσθηση, αποφεύγοντας την κατ´ επίφασιν πολιτική ορθότητα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.