Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 21.00 η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στον Φάρο μια ανατρεπτική συναυλία, όπου το μουσικό σχήμα Jazz Baroque παντρεύει την κλασική και την fusion τζαζ με το μπαρόκ.

Ο τζαζ κιθαρίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας, η τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα και ο σολίστ του μουσικού πριονιού Νίκος Γιούσεφ δημιούργησαν προ διετίας το GMG trio, χαρίζοντάς ξεχωριστές βραδιές σε ιδιαίτερους χώρους. Φέτος, επιδιώκοντας να εξελίξουν τη μουσική αναζήτησή τους, ενσωμάτωσαν στο σχήμα τους μουσικούς Αλέξανδρο Τράμπα στο κοντραμπάσο και Πάνο Ηλιόπουλο στο τσέμπαλο και το πιάνο. Έτσι γεννήθηκε το πρότζεκτ Jazz Baroque που μυεί με όχημα την τζαζ σε μουσικές της αναγέννησης και του μπαρόκ.

Το μπάσο κοντίνουο των Claudio Monteverdi, Henry Purcell, John Dowland και Giovanni Battista Pergolesi μετατρέπεται σε walking bass, το μουσικό πριόνι παίρνει τη θέση της σοπράνο και ο αυτοσχεδιασμός έρχεται σε πρώτο πλάνο, σε μια συναυλία που κρατά προσηλωμένο τον ακροατή αναμειγνύοντας τα ηχοχρώματα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.  Θα τους συντροφεύσει, ως special guest μόνο για αυτή τη βραδιά, η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα.