Τα Jazz Chronicles στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ υποδέχονται τη νέα χρονιά με δύο συναυλίες

Με τους Spiral Trio και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο

Η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles υποδέχεται το 2020 στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με δύο ξεχωριστές συναυλίες, του τζαζ σχήματος Spiral Trio (12/01) και του Μπάμπη Παπαδόπουλου (19/01).

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 21.00 το αναγνωρισμένο τζαζ σχήμα Spiral Trio, αρχίζοντας την ευρωπαϊκή του περιοδεία από το ΚΠΙΣΝ, ξεναγεί το κοινό σε απρόβλεπτους μουσικούς χώρους μέσω μιας περιπετειώδους, αυτοσχεδιαστικής περιδιάβασης.

Μετά από επτά χρόνια μουσικής παρουσίας στη σύγχρονη τζαζ σκηνή της Ευρώπης και μία δισκογραφική κυκλοφορία, το τρίο, αποτελούμενο από τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, τον κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη και τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκο και τη μέχρι τώρα πορεία του, αλλά και τζαζ standards όπως τα Once Upon a Summertime και If I Should Lose You, που θα λειτουργήσουν ως αφετηρία για δημιουργικούς αυτοσχεδιασμούς.

Με επιρροές από τους μεγάλους του είδους και σαφείς αναφορές στην παράδοση του τζαζ playing, η μουσική προσέγγιση του Spiral Trio επικεντρώνεται στο διαρκές παιχνίδι αυτοσχεδιασμού μεταξύ των μουσικών (interplay), μία πρακτική στην οποία έχουν διακριθεί όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά. Η μουσική συνομιλία των μελών του τρίο προσφέρει στους ακροατές μια ανεπανάληπτη live εμπειρία γεμάτη φαντασία και απροσδόκητες μουσικές εικόνες, όπου τον πρώτο ρόλο παίζει το αναπάντεχο.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 21.00 ο Μπάμπης Παπαδόπουλος έρχεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του καινούριου του δίσκου με τίτλο Παραλογές του Άχρηστου, μαζί με τους ξεχωριστούς μουσικούς του «Μπάμπης Παπαδόπουλος Ακούστικ Σετ».

Ο βιρτουόζος της κιθάρας και καταξιωμένος συνθέτης καταθέτει ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ που δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του «δημιουργικού μουσικού» που του έχει αποδοθεί. Παρότι η πορεία του αριθμεί ήδη προσωπικούς δίσκους, πλήθος πρωτότυπων συνθέσεων για το θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο, καθώς και πολυάριθμες συνεργασίες (Τρύπες, Χειμερινοί Κολυμβητές, Χρήστος Γερμένογλου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, κ.ά), ο Μπάμπης Παπαδόπουλος δεν παύει ποτέ να πειραματίζεται με τα όρια μεταξύ των ειδών και να εκπλήσσει με κάθε νέα του δουλειά.

Στον νέο του δίσκο Παραλογές του Άχρηστου, μέσα από μια διαδικασία εκ νέου εξερεύνησης των μουσικών υλικών, του ήχου, της φιλοσοφίας και των εκφραστικών του μέσων, ο διαρκώς εξελισσόμενος δημιουργός καταφέρνει να ανατρέψει ξανά το ίδιο του το έργο μέσα από δέκα νέες οργανικές συνθέσεις που κινούνται από την ελληνική και βαλκανική παραδοσιακή μουσική μέχρι και ambient ηχοτοπία.

Συντελεστές

Spiral Trio

Σπύρος Μάνεσης, πιάνο
Αρίων Γυφτάκης, κοντραμπάσο
Αναστάσης Γούλιαρης, ντραμς

Συναυλία Μπάμπη Παπαδόπουλου

Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθάρα
Φώτης Σιώτας, βιολί και βιόλα
Μιχάλης Βρέττας, βιολί
Δημήτρης Βλαχομήτρος, μπουζούκι
Αναστάσης Μισυρλής, τσέλο
Διονύσης Μακρής, κοντραμπάσο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.