«Jazz for Kids: η ιστορία ενός ρυθμού»: μια παιδική παράσταση για την ιστορία της jazz μουσικής

JAZZ FOR KIDS

Ένα ταξίδι από μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz μουσικής

Η νέα παραγωγή του Πολιτιστικού Πάρκου, η παιδική θεατρική παράσταση «JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού» έρχεται για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο Γκλόρια, από τις 2 Δεκεμβρίου 2018 και κάθε Κυριακή στις 11:30.

JAZZ FOR KIDS

Μέσα από ένα μεγάλο μαγικό ταξίδι στο χρόνο η Γιαγιά “JAZZ” αφηγείται την ιστορία της: «Μια φορά και ένα καιρό στην Αφρική ήταν ένα μικρό παιδί. “ΤΡΑΓΟΥΔΙ” το έλεγαν και είχε για φίλους κάτι όμορφες νεράιδες τις “ΝΟΤΕΣ”. Αιώνες τώρα μέσα από τα τάμ-τάμ και τους ήχους, ημέρευαν οι άνθρωποι και τα άγρια θηρία σε αυτά τα πράγματα κουμάντο έκανε ένας μάγος  ο “ΡΥΘΜΟΣ”».

Το «JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού» είναι μια μοναδική, για τα ελληνικά δεδομένα, παιδική παράσταση. Πάνω στη σκηνή ένα Πιάνο, ένα Κοντραμπάσο, ένα Σαξόφωνο και Κρουστά. Τέσσερις καταξιωμένοι μουσικοί με μαέστρο τον Αλέξανδρο Χρηστίδη, τετραμελές μπαλέτο με χορογράφο την Άνουσκα Οικονόμου και τέσσερις ακόμα ηθοποιοί με σκηνοθέτη τον Παναγιώτη Σπηλιώπουλο.

Η παράσταση έρχεται να ευαισθητοποιήσει και να ψυχαγωγήσει τους μικρούς φίλους όπου το παραμύθι πλαισιώνεται ζωντανά επί σκηνής με Jazz μουσικούς, χορευτές, video Art, σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από έργα του Kandinsky και τη Bauhaus, που παρασύρουν τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα δημιουργικής έκφρασης.

Το «JAZZ FOR KIDS: η ιστορία ενός ρυθμού» ταξιδεύει με μελωδίες σε όλη την ιστορία της Jazz και προάγει την έννοια της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης και της διαφορετικότητας. Η μελωδία και ο ρυθμός είναι η αφορμή για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την πολυπολιτισμικότητα και την παγκόσμια γλώσσα των συναισθημάτων. Στόχος της παράστασης είναι μέσα από την αφήγηση της ιστορίας, τα παιδιά να κατανοήσουν ότι η μουσική και η ζωγραφική είναι παγκόσμιες γλώσσες και ότι ο πολιτισμός δεν έχει χώρα και χρώμα. Είναι μια παιδική ματιά πάνω στη ζωή, μια αυθεντική και δημιουργική ελευθερία χωρίς όρια και σύνορα.

https://www.youtube.com/watch?v=rWnYvgnaEPo&feature=youtu.be

Συντελεστές

Κείμενο: Δημήτρης Λέντζος
Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Χρηστίδης
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σπηλιώπουλος
Κινησιολογία/χορογραφίες: Άνουσκα Οικονονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Φαίη Γιώτη
Φωτογράφος: Μαρία Αγγελική Γκίντη
Ηθοποιοί/Χορευτές: Ελένη Νζάνγκα, Μάρω Λιάπη, Αγγελική Παρδαλίδου, Ιωάννα Φλεμοτόμου, Ζακλίν Παλαμάρη, Άννα Κλιάφα, Άρα Μπογοζιάν
Κρουστά – Ντράμς: Αλέξανδρος  Xρηστίδης
Σαξόφωνο: Λευτέρης Κρητικός
Πιάνο: Νίκος Δρογώσης
Κοντραμπάσο: Μάρκος Αγραφιώτης
Οργάνωση/ Παραγωγή: Πολιτιστικό Πάρκο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.