Jeronimo Space-Το κυνήγι των Σούσι

Μία Sci-fi κωμωδία με σημείο εκκίνησης την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

Οι Ζήσης Ρούμπος και Γιώργος Αγγελόπουλος, μετά από τρία χρόνια συνεργασίας στο Κωμικό Μπουμ, ενώνουν δυνάμεις, χιούμορ και φαντασία και παρουσιάζουν από τις 20 Ιανουαρίου -και κάθε Παρασκευή και Σάββατο- στο θέατρο Άβατον , την παράσταση «Jeronimo Space-Το κυνήγι των Σούσι».

Ελλάδα, Ιανουάριος 2017
Μια φιλόδοξη κυβέρνηση κι ένας δυναμικός νέος υπουργός ξεκινούν την πρώτη ελληνική δημόσια υπηρεσία
που θα σχεδιάσει την επέκταση του ελληνισμού στ’ αστέρια. Όλοι γελούν σε βάρος της αλλά κάπου στα Βριλήσσια ένας νεαρός ντελιβεράς το σκέφτεται λίγο παραπάνω. Είναι ο Αργύρης Καλτσώνης, πτυχιούχος αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, γνωστός και ως “Ο δίευρος” από το φιλοδώρημα που συνήθως του αφήνουν οι πελάτες. Αυτή είναι η ευκαιρία του. Ο Αργύρης Καλτσώνης είναι νέος και ονειροπόλος. Έχει κάνει δύο αποτυχημένες απόπειρες αυτοκτονίας και μία, επίσης αποτυχημένη, απόπειρα μετανάστευσης στην Αγγλία. Αλλά δεν το βάζει κάτω. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής τον βρίσκει προετοιμασμένο. Τον Ιούλιο του 2017 κάνει αίτηση μέσω ΑΣΕΠ και με τη βοήθεια ενός γνωστού του από το Δημοτικό, που στο μεταξύ έχει διοριστεί γραμματέας της γενικής γραμματείας ενημέρωσης, καταφέρνει να μπει στην υπηρεσία.

Σελήνη, 2114
Ο Αμάρυνθος Ζυβανθίσιμος Καλτσώνης γίνεται ο πρώτος Έλληνας στη Σελήνη. Ως κυβερνήτης της πρώτης ελληνικής προσελήνωσης καρφώνει στο φυσικό δορυφόρο της Γης τη σημαία με τις γαλάζιες και κίτρινες ρίγες και το μαύρο σταυρό. Δίπλα στη σημαία αφήνει δύο πορτραίτα: του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Καραμανλή του 4ου και του Αργύρη Καλτσώνη, του πρώτου Έλληνα που οραματίστηκε την Ελλάδα στη Σελήνη.

Γ Κύκνου, πλανήτης Ω34, έτος 0
Ο Νιρβάνιο Μπέκερ Καλτσώνης Ανταμαγιόρ είναι ασυρματιστής στη βάση των Γήινων στον Ω34. Τα νέα που λαμβάνει εκείνο το πρωί είναι συντριπτικά. Η Γη καταστράφηκε από τους Αβραξουριανούς. Είναι το τέλος. Ο Νιρβάνιο σηκώνεται όρθιος. Κοιτάζει έξω από τα παράθυρα της βάσης το έρημο τοπίο ενώ λαδώνει το βύσμα που έχει στη βάση του κεφαλιού του. «Ίσως έπρεπε να καταστραφεί η Γη» σκέφτεται. «Το είχαμε παραχέσει.» Βγάζει από την τσέπη του μια μικρή φωτογραφία του αρχαιότερου γνωτού προγόνου του, του Αργύρη Καλτσώνη. Πλέον δεν έχει παρελθόν και μέλλον. Είναι ο τελευταίος γήινος στο Σύμπαν. Ή έτσι νομίζει.

Κ Λύρας, πλανήτης Α4, έτος 0
Η Σαγιόλα Παππά Νταρντάνε Μένσουες, υπηρετεί στην αυλή του Περγκάριους Μπετό, Κυρίαρχου των Μποζλ ως μεταφράστρια. Στη διάρκεια της επίσκεψης του Γκλχντλομοξνλ, Βασιλέως των Γκλρτκς μαθαίνει πως η Γη καταστράφηκε. Δακρύζει. Βγάζει από το ταγάρι της τη φωτογραφία του αρχαιότερου γνωστού προγόνου της, του Νίκου Παππά. Χάρη στην ελληνική υπηρεσία διαστήματος που έφτιαξε Εκείνος, χάρη σ’ αυτή, είναι τώρα ζωντανή και το ξέρει. Είναι η τελευταία γήινη στο Σύμπαν. Ή έτσι νομίζει.

Τετρακόσια χρόνια μετά, ένας απόγονος του Νιρβάνιο Μπέκερ Καλτσώνη Αντεμαγιόρ και της Σαγιόλα Παππά Νταρντάνε Μένσουες θα ξεκινήσει μια περιπέτεια που θα αλλάξει ολόκληρο το γνωστό σύμπαν: ο Τζερόνιμο Μένσουες Καλτσώνης.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

9 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.