Μετά την επιτυχία των παραστάσεων στην Αθήνα τον περασμένο χειμώνα, «Ο Καφές» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Αθήναιον.

Πάνω από τριάντα υπέροχοι τρελοί είπαν να πιουν μαζί έναν καφέ. Να συνδεθούν μέσα από μια απλή τελετουργία. Και να φτιάξουν ένα παραμύθι από την κάθε τους μέρα. Ταξιδεύουν στον χρόνο πίνοντας νοσταλγικά τον ελληνικό του καφενέ και του αποχωρισμού κι ύστερα έναν γαλλικό, περήφανοι για τη σοφιστικέ προσωπική και εθνική τους εφηβεία για να ρουφήξουν, στο τέλος, δυνατά, τον φραπέ της ενηλικίωσης και της ταχυπαλμίας μέσα από μια διαδρομή ιστορική που δεν είναι ποτέ γραμμική, μα πάντα κυκλική.

«Τελικά, είναι όντως ο καφές η κινητήριος δύναμη της Ιστορίας;»
Stewart Lee Allen

Μία διαφημίστρια, ένας ζωγράφος, μία δασκάλα ειδικής αγωγής, πέντε χορευτές, δύο αρχιτέκτονες, τέσσερις χορογράφοι, μία barista, μία συγγραφέας παιδικών βιβλίων, τρεις μανάδες, δύο μπαμπάδες, μία θεατρολόγος, πέντε ηθοποιοί, δύο μουσικοί, μία γραμματέας κι ένας κομμωτής έρχονται στη Θεσσαλονική για δυο ακόμα παραστάσεις, με σκοπό να δώσουν την απάντηση.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «O Καφές»

Η Αντιγόνη Γύρα συστήνει ξανά τον Κινητήρα, το καλλιτεχνικό δίκτυο που εδώ και δύο δεκαετίες συνδέει ανθρώπους απ’ όλες τις ηλικίες και ιδιότητες μέσα από τις παραστατικές τέχνες και με αφορμή έναν καφέ που φτιάχνεται κι έναν καφέ που χύνεται, έναν καφέ που μοιράζεται κι έναν καφέ που πίνεται μοναχικά, έναν καφέ ελληνικό κι έναν καφέ τούρκικο, έναν καφέ διττό / γυμνό ή γδυμνό, μια performance ανοιχτή σε ιδέες, δράσεις και αλλαγές, σημαίνοντας το νέο εορταστικό κύκλο του Κινητήρα, που τη σαιζόν 2015-16 συμπληρώνει τα 20 χρόνια του.