Καλοκαίρι 2015 στο Θέατρο Τεχνόπολις

Ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα με θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις

Το Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο της Κρήτης παρουσιάζει και φέτος το καλοκαίρι ένα πρόγραμμα από πολιτιστικές προτάσεις με θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις που ξεκινούν τον Ιούνιο και ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο. Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, μεγάλα ονόματα της Ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας αλλά και σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, υπόσχονται να γεμίσουν τις καλοκαιρινές νύχτες με ήχους και εικόνες.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 27 Ιουνίου στις 20:30
Συναυλία Ψυχόδραμα 07 & Στίχοιμα
Οι Ψυχόδραμα 07 και οι Στίχοιμα σε ένα συναυλιακό hip hop γεγονός. Special guest ο Athens Finest.

Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 21:30
Συναυλία Έλλη Πασπαλά – Vassilikos μαζί με τους David Lynch και Τάκη Φαραζή
Ενα παιχνίδι φωνών, ρόλων, μουσικών επιλογών κι εκπλήξεων. Μια απρόοπτη συνάντηση με διαδραστικό χαρακτήρα, όπου βρίσκουμε την Έλλη, εκτός από το τραγούδι, στο πιάνο και τα κρουστά και τον Vassilikos στο τραγούδι , την κιθάρα, το μπάσο και τα τύμπανα.

Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 20:30
Συναυλία Nightstalker + Weird Totem + Skandal
Οι Nightstalker είναι ένα από τα γνωστά ελληνικά συγκροτήματα στην ροκ μουσική σκηνή και συγκεκριμένα στον χώρο του stonerrock και desertrock. Βετεράνοι πια μετρούν στην πλάτη τους πάνω απο δυο ολόκληρες δεκαετίες. Το line-up της βραδιάς συμπληρώνουν οι Weird Totem & Skandal.

Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 21:00
Συναυλία Monophonics
Η Ψυχεδελική soul και funk μπάντα Monophonics από το San Francisco για μια μοναδική εμφάνιση. Τους γνωρίσαμε μέσα από την διασκευή τους στο Bang Bang της Nancy Sinatra κι έπειτα στο Foolish Love. Στη συναυλία θα συμμετέχουν η funk-jazz μπάντα The Kangoors.

Κυριακή 5 Ιουλίου στις 21:30
Stand up comedy: «Φέτα με τη βασίλισσα» με την Κατερίνα Βρανά
Μετά από τις sold out εμφανίσεις της το 2014, το κορίτσι του βρετανικού stand up comedy με όπλο το χιούμορ της εξολοθρεύει προκαταλήψεις, ταμπού και γκρεμίζει κάθε πολιτιστικό στεγανό που χωρίζει τον Έλληνα από τον ξένο.

Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 21:30
Συναυλία Maraveyas Ilegal
Ο Κωστής Μαραβέγιας αποδεικνύει σε κάθε του παράσταση ότι είναι από εκείνους τους περφόρμερ που χαίρονται τις συναυλίες όσο και το κοινό που τον παρακολουθεί. Ένα πολύχρωμο πολιτισμικό μουσικό-πάρτι με τραγούδια από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τρίτη 7 έως και Κυριακή 12 Ιουλίου: 2o Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου

Τρίτη 7 Ιουλίου:
– 18:00: Κουκλοθέατρο – Ομάδα Κλωστηδόν: Η Μιράντα Τσοκοσλούρπ και τα μαγικά Μπισκότα

– 20:00: Κουκλοθέατρο Αριμα: Η Συνταγή της Ευτυχίας

– 21:00: Παιδικό Θέατρο Μορφές – Ο Μικρός Πρίγκιπας

Τετάρτη 8 Ιουλίου:
– 20:00: Κουκλοθέατρο – Ομάδα Κουκλο-βατώ: Το Τριανταφυλλάκι που δεν Άνθιζε της Εριφύλης Πασπάτη

– 21:00: Κουκλοθέατρο – Ομάδα Κου-Κλο: Δροσουλίτες

Πέμπτη 9 Ιουλίου
– 20:00: Κουκλοθέατρο – Ομάδα Ζλουχτήρια: Φακιρίσματα

– 21:00: Παιδικό θέατρο Theater Factory Φάτς και Ζβού

Παρασκευή 10  Ιουλίου:
– 20:00: Παιδικό θέατρο HIPPO: Η  Ωραία Κοιμωμένη

– 21:00: Παιδικό Θέατρο Οmma Studio: Η Φάρμα των Ζώων

Σάββατο 11 Ιουλίου:
– 20:00: Θέατρο HIPPO Φουτουρία

– 21:00: Παιδικό θέατρο: Θέατρο Οmma Studio: Ο Γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά

Κυριακή 12 Ιουλίου:
– 20:00 : Κουκλοθέατρο: Ομάδα Φύρδην Μίγδην: Φλόξ, το κουτί και τα Σύννεφα της Ζωής  Βλάσση

– 21:00: Παιδικό Θέατρο Σχήμα  7 Ο Τυχερός Στρατιώτης

Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 21:00
Συναυλία
Νατάσσα Μποφίλιου
Η Νατάσσα Μποφίλιου, μία από τις αγαπημένες ερμηνεύτριες του κοινού, ξεκινάει μια νέα πανελλαδική περιοδεία. Ο Θέμης Καραμουρατίδης κι ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ισορροπώντας στις δυο πτυχές της προσωπικότητας της ερμηνεύτριας – την ευαισθησία και το πάθος, στήνουν ένα φωτεινό καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 21:30
Συναυλία Kadebostany + guests
Η σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο ελληνικό κοινό και τους Kadebostany είναι εντυπωσιακή. Οι sold-out εμφανίσεις τους στην χώρα μας και η αγάπη που τους έχουν δείξει τα ραδιόφωνα δείχνουν ότι οι Kadebostany έχει κερδίσει τις καρδιές μας.

Κυριακή 19, Τρίτη 21 & Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 21:30
Θέατρο: Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: Ουκ αν λάβοις 
Μια απολαυστική κωμωδία παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στο Τεχνόπολις.

Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 21:30
Συναυλία Ορφέας Περίδης
Η μουσική παράσταση του Ορφέα Περίδη στηρίζεται σε μια επιλογή τραγουδιών απ’ τα εννέα προσωπικά του άλμπουμ, από τραγούδια συμμετοχές, αδισκογράφητο υλικό και μελοποιημένα ποιήματα. Ο τραγουδοποιός θα κάνει ένα μουσικό ταξίδι, που θα ξεκινά από τους πρώτους του δίσκους και θα καταλήγει στα ακυκλοφόρητα τραγούδια του. Ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι όλες οι αγαπημένες επιτυχίες του.

Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 21:30
Συναυλία Εισβολέας & The Tedd’s live
Μετά από δεκαπέντε χρόνια μουσικής πορείας, ο «Εισβολέας» σχηματίζει τους «The Tedd’s», μία μπάντα βασισμένη σε hip hop και funk ρυθμούς με στοιχεία ελληνικής μουσικής. Οι «The Tedd’s» έχουν αναπροσαρμόσει παλιά τραγούδια του «Εισβολέα» κι έχουν κυκλοφορήσει καινούργια κομμάτια με σκοπό να δημιουργήσουν ένα νέο δικό τους ήχο.

Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 21:30
Συναυλία Blues Wire + Why not the band
Oι Blues Wire έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Eυρώπη. Eνα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια έχοντας κυκλοφορήσει δέκα δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους.

Δευτέρα 27 & Τρίτη 28 Ιουλίου στις 21:00
Συναυλία Γιάννης Χαρούλης: Χιλια καλώς εσμίξαμε
Δυο βραδιές θα ζήσουν όλοι οι φίλοι του Γιάννη Χαρούλη. Με το λαούτο του και όλα όσα προκαλεί η ιδιαίτερη φωνή και παρουσία πάνω στη σκηνή, σε ένα οδοιπορικό στο χθες που ξυπνάει τις μουσικές μνήμες και στο σήμερα που χτίζει το μουσικό μέλλον. Ανήσυχος και πρωτοπόρος από τη μια, παραδοσιακός από την άλλη, ροκάρει με το λαούτο του σε μουσικά μονοπάτια.

Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία Αλκίνοος Ιωαννίδης
Η «Μικρή Βαλίτσα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη ξεκίνησε το συναυλιακό της ταξίδι από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της, το περασμένο Φθινόπωρο. Τώρα, ο δρόμος φέρνει τον Αλκίνοο και τους συνεργάτες του για μια σειρά από καλοκαιρινές συναυλίες. Το πρόγραμμα αποτελείται από παλιά και νέα τραγούδια, καθώς και από διασκευές. Η ιδιαίτερη μουσική, ηχητική και εικαστική προσέγγιση είναι αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας των συντελεστών της παράστασης.

Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία Τάνια Τσανακλίδου: Άγιος ο Ερωτας
Συμμετέχουν ο Γιώργος Ανδρέου – Ρίτα Αντωνοπούλου – Κορίνα Λεγάκη. Στο πιάνο και τις ενορχηστώσεις ο Γιώργος Ανδρέου. Τραγούδια, μουσικές από το χτες, από το σήμερα, από το θέατρο, τον κινηματογράφο.

Κυριακή 9 Αυγούστου στις 20:30
Συναυλία Big Island Hip Hop Festival
Το Big Island Hip Hop Festival ετοιμάζεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης. Hip Hop εκπρόσωποι με βαριά ιστορία απ’ όλη τη χώρα, αλλά και νέα γενιά στις επάλξεις, θα ενώσουν τις φωνές τους για μια μέρα καθαρής Hip Hop κουλτούρας. Συμμετέχουν οι: Ευθύμης – Χαρμάνης – Ταφ Λάθος – Sifus Verus – Logos Apeilh – INKA – Άγγελος του Δρόμου – On the Decks: DJ Wheel M – DJ Micro – Jessy Blue – Local acts : Αζωτος – Daydreamer – ΜBJ.

Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία Φοίβος Δεληβοριάς & Μαρίζα Ρίζου
Με την «Μπόσα νόβα του Ησαΐα» του Φοίβου που η Μαρίζα, το διασκεύασε με big band jazz και swing στοιχεία ξεκίνησε αυτή η συναυλιακή παράσταση. Η ίδια δηλώνει οργισμένη γκρούπι του Φοίβου και καταδικασμένη που της αρέσουν όλα τα κομμάτια του. Ο Φοίβος, παρέα με τους μουσικούς του που το DNA τους χάνεται στα βάθη του χρόνου ανακατεύει τις ιστορίες του, τις επιρροές του, ρεμιξάρει τις αναμνήσεις του και μπασταρδεύει τον ήχο του.

Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία Μιχάλης Χατζηγιάννης
Μετά από έναν δημιουργικό χειμώνα με περιοδείες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ο Μιχάλης θα πραγματοποιήσει μία βραδιά αφιερωμένη στους φίλους του στο Ηράκλειο. Απολαύστε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες – τραγουδιστές, με  ανανεωμένη μπάντα και θετική διάθεση, σ’ ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που θα ξαναθυμίσει παλιές και αγαπημένες επιτυχίες μέχρι και το τελευταίο του άλμπουμ «Η Αγάπη Δυναμώνει».

Τρίτη 11 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία Σαββίνα Γιανάτου & Primavera en Salonico
Έναν καινούργιο δίσκο και μια μεγάλη περιοδεία έχει στις αποσκευές της για το επόμενο διάστημα η Σαββίνα Γιανάτου. Η δημοφιλής τραγουδίστρια συνεργάζεται ξανά με τους Primavera en Salonico και παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ και παλιά αγαπημένα τραγούδια από την μουσική πορεία τους. Πρόκειται για έναν δίσκο-αναφορά στη Θεσσαλονίκη, που διεισδύει στην πλούσια και σύνθετη ιστορία της. Γνωστή κάποτε και ως Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων, η Θεσ/νίκη υπήρξε φιλόξενο σπίτι πολλών πολιτισμών.

Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία Ευανθία Ρεμπούτσικα
Οι μελωδίες της μεταφέρουν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο. Η ενέργεια που δημιουργείται επί σκηνής μεταξύ της Ευανθίας και του κοινού είναι γνωστή και είναι αυτή που παρασύρει τον καθένα στο δικό του μακρινό ταξίδι.

Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία Σωκράτης Μάλαμας
Η τριαντάχρονη πορεία του τον ακολουθεί στη σκηνή με πολλά τραγούδια που, όχι μόνο αντέχουν στον χρόνο και τραγουδιούνται με πάθος από τους ακροατές του, αλλά κάθε φορά «συστήνονται» εκ νέου από τον ίδιο, ανάλογα με την διάθεση πειραματισμού και την έμπνευση της στιγμής που προκύπτει στα live του. Η φωνή και τα τραγούδια του έχουν μια ιδιαιτερότητα. Τραγούδια υπαρξιακά, μοναχικά, ερωτικά, κοινωνικά.

Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 21:30
Θέατρο: Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Κώστας Γάκης
Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το αριστούργημα του Σαίξπηρ, παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα. Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Συναυλία Τζίμης Πανούσης & Μουσικές Ταξιαρχίες
Η επιστροφή του Τζίμη Πανούση στις ρίζες του, μαζί με τους μουσικούς που έχτισαν τον μύθο της μπάντας «φετίχ» της ελληνικής ροκ σκηνής, τις Μουσικές Ταξιαρχίες. Θα ξανακούσουμε ζωντανά στην ορίτζιναλ εκδοχή τους τα «Disco Tsoutsouni» και πολλά άλλα ενώ η μπάντα θα «αφηγηθεί» όλη την διαδρομή της θρυλικής της πορείας.

Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 21:30
Συναυλία από τα παιδικά χωριά SOS με τον Γιώργο και Νίκο Στρατάκη

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Συναυλία Active Member|
Oι Active Member, σχεδόν 23 χρόνια από το ξεκίνημά τους, δε χάσανε απ’ τα μάτια τ’ όνειρο, την ουσία και την επαφή με το κοινό τους με κάθε τρόπο, παρά τα λόγια.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Συναυλία Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιάννης Κότσιρας
Δυο καλλιτέχνες, από τους σημαντικότερους της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και έρχονται να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει πριν χρόνια με ένα μοίρασμα που τους έλειψε επί σκηνής.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 21:30
Συναυλία Πάνος Μουζουράκης & Πέννυ Μπαλτατζή
Σε μια βραδιά γεμάτο τραγούδι, χορό, μελωδίες από το παρελθόν αλλά και καινούργιες επιτυχίες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.