Το Kapani Project δίνει για 4η χρονιά ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Τα στενά της αγοράς Καπάνι γεμίζουν με live, dj sets και street food για ένα διήμερο

«Το ραντεβού πλησιάζει, η 4η διοργάνωση του Kapani Project έρχεται στις 5 & 6 Οκτωβρίου για να γεμίσει τα στενά της αγοράς Καπάνι με live, dj sets και street food σε ένα διήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο. Το project που αγαπήθηκε επιστρέφει και οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή για να μας παρασύρουν με τον δικό τους ήχο, μέχρι το ξημέρωμα, είναι εδώ».

Το ολοκληρωμένο Line up του Kapani Project

Anagnostou b2bHearthink
Beater.gr Showcase
Chevy
Christos El. Papadopoulos Quintet
Dimkal
Equs
John Slender
K.atou
Κακό Συναπάντημα
Liane (Tel Aviv)
Maria S.
Matina Sous Peau
Minion
Mojosphere w/ MC
SKG’s Dub Alliance
Tania
Unickue
Xristos Tsif & The Lost Boys

«Ο Dimitris Anagnostou έρχεται με τα απρόβλεπτα set με μια παλέτα από early house και techno της χρυσής εποχής έως σύγχρονα διαμάντια και μελλοντικά classics ενώ ο Hearthink ή αλλιώς Απόστολος Στεφανής, αγγίζει ένα ευρύ φάσμα του techno ήχου με την electro μουσική, τα breaks και τη κλασσική house να έχουν την τιμητική τους. Η ομάδα του Beater.gr, έντονα ενεργή τα τελευταία χρόνια, έρχεται με ένα showcase set γεμάτο groove που θα ταιριάξουν απόλυτα στην αγορά και στην πόλη που -σίγουρα- γνωρίζουν καλά. Παράλληλα, σε πιο ηλεκτρονικό ύφος, η K.atou η Αθηναία femme fatale έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε παγκόσμιο επίπεδο με το πάθος της για τη μουσική, έρχεται με τα house «διαμάντια» από το Σικάγο και το Ντιτρόιτ, που τη συντροφεύουν σε κάθε gig.

Ο Βασίλης Σεβδαλής ή αλλιώς Chevy, συνιδρυτής της μουσικής πλατφόμας Needless και resident DJ του six d.o.g.s, θα φέρει στο Kapani Project ένα μοντέρνο dance fusion. Ο Dimkal είναι ο resident DJ του Γόριλα, θα τον βρεις όμως να παίζει και σε διαφορά spots & events στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με  jazz, fusionκαι βραζιλιάνικες μουσικές. Ένα project που συνδυάζει την ηλεκτρονική χορευτική μουσική με παραδοσιακά και world στοιχεία είναι οι Equs, με διάφορα μουσικά στιλ, πολυρυθμίες, φυσικά όργανα, φωνές και διάφορα τεχνολογικά και ηλεκτρονικά μέσα συνδιαλέγονται με visual projections και χορό για τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού θεάματος. Η Reggae-Dub μουσική των Κακό Συναπάντημα θα μας μεταφέρει σε άλλα μέρη, έχοντας  από το 2001 μέχρι και σήμερα εμφανιστεί σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην Κύπρο, σε Festivals, συναυλιακούς χώρους κ.α.

Οι Mojosphere w/ Mc Yinka, ένα live σχήμα που με όχημα soul, reggae, funk και hip hop ήχους ξεκινάει από την Αθήνα για να μας κάνει να χορέψουμε μέχρι τελικής πτώσης. Σε πιο ατμοσφαιρικά ακούσματα το Christos El. Papadopoulos quintet μας ταξιδεύει χωρίς όρια χώρου και χρόνου με ένα ethnic/Mediterranean jazz μουσικό οδοιπορικό σε τόπους και χρόνους που μόνο η φαντασία μπορεί να φτάσει. Η Matina Sous Peau είναι μουσικός, παραγωγός, dj και τραγουδίστρια, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια φτιάχνει ευφάνταστα mashups και διασκευές, με κομμάτια από πολύ διαφορετικά είδη, φέροντας στα στενά της αγοράς τον δικό της χαρακτήρα. H Tania είναι από τους ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και θέλουν να τη μοιράζονται. Από τους ήχους της Δυτικής Αφρικής των δεκαετιών ’60-’80 μέχρι τη σύγχρονη αφρικάνικη μουσική, τα set της είναι ένα μείγμα από ιδιαίτερους συνδυασμούς afro, jazz και ηλεκτρονικής μουσικής που σίγουρα θα θέλεις να χορέψεις ενώ η Liane, resident του Pergamon club, υπόσχεται να φέρει τον ήχο του Tel Aviv στο κέντρο της πόλης.

Επίσης, στο live stage θα υποδεχτούμε και τους SKG Dub Alliance, ένα dub / steppa σχήμα γνωστό στο κοινό της πόλης, που επιστρέφει με μία liveεμφάνιση αρκετό καιρό μετά την τελευταία φορά γεμάτη επιθετικά basslines, σκληρούς stepper ρυθμούς και διπλούς χρόνους στο μικρόφωνο. Από την άλλη, στο ίδιο stage θα ανέβουν οι Xristos Tsif &The Lost Boys, μια ακόμη μπάντα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που έχει πολλή rockn’ roll μουσική στις αποσκευές της.

Ο Minion έρχεται από το Λονδίνο με ένα mix που όπως υποστηρίζει και ο ίδιος έχει σκοπό να μας πει τη δική του ιστορία, συνδυάζοντας διαφορετικά είδη. Η Maria S. τα τελευταία χρόνια μοιράζεται της μουσική της σε διάφορα μαγαζιά, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Edu Imbernon, Nick Warren, Barem και άλλοι και έρχεται στο 4o Kapani Project για ένα δυνατό dj set. O Unickue συλλέγει και παίζει μουσική από το 2006 και αποτελεί το 1/2 της δραστήριας It’s Raw και του open air mobile event “Outer Walls” στα οποία έχει αναλάβει δράση ως resident αλλά και διοργανωτικό μέλος.Μία μουσική προσέγγιση από mutant disco, voodoo και drone house αλλά και πιο δυναμικά dj-set, συνοδεύονται με ιδιαίτερα venues από την It’s Raw. Τέλος, ο John Slender, μέλος και resident dj της κολλεκτίβας Subterranean Culture είναι το όνομα που έρχεται να για να ολοκληρώσει το φετινό line up του Kapani Project».

To 4ο Kapani Project αποτελεί και φέτος αναπόσπαστο κομμάτι των παράλληλων δράσεων του 54ου Φεστιβάλ Δημητρίων.

Τη φετινή οπτική επικοινωνία της διοργάνωσης επιμελήθηκε η ομάδα του BlindStudio.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

5 Οκτωβρίου

Live stage (Σπανδωνή)

19:00 – 20:30 – Christos El. Papadopoulos Quintet
20:45 – 22:15 – Mojosphere w/ MC yinka
22:30 – 00:00 – Κακό Συναπάντημα

Alternative stage (Κυδωνιάτου)

17:00 – 19:00 – Dimkal
19:00 – 21:00 – Unickue
21:00 – 00:00 – Chevy & K.atou
00:00 – 1.30 – Minion
01:30 – closing – Liane

6 Οκτωβρίου

Live stage (Σπανδωνή)

19:00 – 20:30 – Equs & Stringless
20:45 – 22:15 – Xristos Tsif & The Lost Boys
22:30 – 00:00 – SKG’s Dub Alliance

Alternative stage (Κυδωνιάτου)

17:00 – 18:00 – Tania
18:00 – 19:30 – Beater.gr Showcase
19:30 – 21:00 – Matina Sous Peau
21:00 – 22:00 – John Slender
22:00 – 23:00 – Maria S.
23:00 – 00.30 – Anagnostou b2b Hearthink

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.