Το «Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ 2019» επιστρέφει στο Κύτταρο live

Καραγκιόζης Γιούργια Φεστιβάλ 2019

Μετά την πρώτη του εμφάνιση το περσινό καλοκαίρι έρχεται και φέτος με τον ίδιο «γλεντζέδικο» εναλλακτικό χαρακτήρα

Μετά την πρώτη του εμφάνιση το περσινό καλοκαίρι, το Καραγκιόζης Γιούργια φεστιβάλ, επιστρέφει φέτος σε νέο χώρο αλλά με τον ίδιο γλεντζέδικο εναλλακτικό χαρακτήρα.

Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 5 Μαΐου, ημέρα που το μουσικό καφενείο Καραγκιόζης θα κάνει κατάληψη στο ιστορικό Κύτταρο live της οδού Ηπείρου, φιλοξενώντας σπουδαίους εκπροσώπους του σύγχρονου εναλλακτικού τραγουδιού.

Οι Θεσσαλονικείς Λάργκο, το σχήμα με τον ιδιαίτερο και πολυσυλλεκτικό ήχο, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου (EP) και έχοντας τον δεύτερο στα σκαριά, ετοιμάζονται για ακόμη μια φορά να μοιραστούν τις μουσικές τους στο Γιούργια. Ηλεκτρικές κιθάρες που μας συνδέουν με την Ελληνική Ροκ του 90’, πνευστά που ξεπροβάλουν μέσα από ψυχεδελικά τοπία και ζωηροί ρυθμοί που υποστηρίζουν τους έντονα κοινωνικούς στίχους καταλήγουν να είναι η λοξή ματιά του σχήματος για όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Τον ανερχόμενο Αλέξανδρο Κτιστάκη, τον γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή του σε εμφανίσεις του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ενώ έχει ήδη αρχίζει να χτίζει ένα φανατικό ακροατήριο. Στο Γιούργια Φεστιβάλ θα τον ακούσουμε σε τραγούδια αγαπημένων συνθετών, παραδοσιακά καθώς και κάποια ακυκλοφόρητα.

Οι ​Τhe Halay Lamba​​ ​δημιουργήθηκαν το 2014 στη Πάτρα. Στη μουσική τους συναντώνται ρυθμοί και μελωδίες από την κουλτούρα της ανατολής με επιπλέον beat και groove στοιχεία από πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Το συγκρότημα Muchatrela που θα ανοίξει το Φεστιβάλ, το κέφι, ο ξέφρενος χορός και η παιχνιδιάρικη διάθεση είναι συνδεδεμένα με το όνομα τους. Με ένα χείμαρρο πνευστών, με κοντραμπάσο, γιουκαλίλι, κιθάρα και νταούλι μας ταξιδεύουν με ήχους New Orleans Hot Jazz, Swing, Balkan και Caribbean Calypso.

Με τέτοιο line up, το Γιούργια Φεστιβάλ ξεχωρίζει και φέτος ως το κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό νεανικό, εναλλακτικό φεστιβάλ της Αθήνας, προτείνοντας μία φρέσκια και γλεντζέδικη μουσική πρόταση για όσους  αναζητούν μια πρόταση διασκέδασης έξω από τα συνηθισμένα.

Άλλωστε αυτό προσφέρει 8 χρόνια τώρα και το μουσικό καφενείο Καραγκιόζης στα Εξάρχεια. Μια γνήσια έκφραση ψυχαγωγίας και διασκέδασης, μέσα από θρυλικά live μουσικών σχημάτων. Από ρεμπέτικα και παραδοσιακά, μέχρι κλαρίνα και λαϊκά, όλα χωρούν στην φιλόξενη αγκαλιά του Καραγκιόζη.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.