Ο Ηλίας Καρελλάς έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δύο νέες παραστάσεις για τον Καραγκιόζη

Καραγκιόζης Ηλίας Καρελλάς

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό» και «Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής» μαζί με την Αρετή Κετιμέ

Ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ετοίμασε δύο νέα έργα για τη φετινή σεζόν και περιμένει μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου παρουσιάζει, με τον θίασό του, τις καινούργιες περιπέτειες του Καραγκιόζη.

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο βυθό»

Το πρώτο έργο, έχει γιορτινό χαρακτήρα και ταξιδεύει το κοινό  κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας από την Παρασκευή 20 έως τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. «Το λευκό πανί στήνεται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, και πάνω του ζωντανεύουν οι φιγούρες όλης της παρέας του Καραγκιόζη που δεν θέλει με τίποτα να τα θαλασσώσει και επιμένει να περάσει τις γιορτές ξεφαντώνοντας με μουσικές και τραγούδια, του κάβουρα που έχει καβούρια στις τσέπες του και δεν θέλει να ξοδευτεί για το ρεβεγιόν, καθώς και της γοργόνας των Χριστουγέννων που πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τον αγαπημένο ήρωα του θεάτρου σκιών συντροφεύουν στο υποθαλάσσιο ταξίδι του η εξαμελής μπάντα πνευστών Dirty Athens Brass Band και η Γεωργία Νταγάκη (φωνή, λύρα)».

«Ο Καραγκιόζης και το δέντρο της μουσικής»

Στη δεύτερη νέα παραγωγή, μουσική συνοδοιπόρος του Ηλία Καρελλά θα είναι η Αρετή Κετιμέ (φωνή, σαντούρι). «Το έργο, ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική, ανεβαίνει από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 11 Απριλίου 2020 στην αυλή του ανακαινισμένου “Σπιτιού του Καραγκιόζη” που άνοιξε για δεύτερη χρονιά την πόρτα του και περιμένει τους μικρούς φίλους  στο Φουαγιέ Ισογείου του Μεγάρου (Β΄ Παιδική Σκηνή). Το κλειδί κρατά ο Ηλίας Καρελλάς, καλωσορίζοντας τους νεαρούς επισκέπτες σε μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα και ξεναγώντας τους στο «Σπίτι», όπου θα ανακαλύψουν μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και θα δουν σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.»

Συντελεστές

Τάσος Αντωνίου – κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι
Έκτορας Κυριάκου – βιολί, λαούτο, μαντολίνο, τραγούδι
Δήμητρα Κώνστα – εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας
Όλγα Παπαθεοδώρου -εμψύχωση, κρουστά
Νικόλας Τζιβελέκης – εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.