Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας

Αφιέρωμα με ανάγνωση ποιημάτων και κειμένων της ποιήτριας

Στον ουρανό τoυ τίποτα με ελάχιστα…

Το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας και οι φίλοι της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, που έφυγε πρόσφατα, διοργανώνουν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για να την τιμήσουν, τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 20.00.

H αγαπημένη ποιήτρια, έφυγε στα 81 της χρόνια, αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο ποιητικό έργο μεταφρασμένο σε 10 και πλέον γλώσσες, αλλά και πολλές μεταφραστικές εργασίες. Υπήρξε πνευματική κόρη του Νίκου Καζαντζάκη και είναι αξιοσημείωτο, ότι το πρώτο της ποίημα το παρουσίασε σε ηλικία μόλις 17 χρόνων. Η ποίησή της διακρίνεται από έντονα «ταξίδια» σε φανταστικές χώρες…

Το 1962 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο Ποίησης της πόλης της Γενεύης. Το 1985 με το Β΄Κρατικό Βραβείο Ποίησης, ενώ το 2000 τιμήθηκε με το Βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη από την Ακαδημία Αθηνών. Έξι χρόνια πριν το θάνατό της, της απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το σύνολο του έργου της.

Στην εκδήλωση του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας θα μιλήσουν οι: Γιάννης Αντιόχου, Ευτυχία Παναγιώτου, Σίσσυ Παπαθανασίου, Τίτος Πατρίκιος, Θέμης Ροδαμίτης, Ντίνος Σιώτης, Αλέξης Σταμάτης, Φωτεινή Τσαλίκογλου

Θα διαβάσουν:

Θέατρο οι: Μπέττυ Αρβανίτη, Ρένη Πιττακή
Ποίηση οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Εύα Σιμάτου, Σμαράγδα Σμυρναίου

Πληροφορίες στο  Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, τηλ. 210 8838 727

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.