Η θεατρική παράσταση «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην» του Τζεφ Μπάρον, που έχει σαρώσει όλα τα θεατρικά βραβεία (έργου, παράστασης, σκηνοθεσίας, ερμηνείας, σκηνικού και φωτιστικού σχεδιασμού) και έχει σπάσει ταμεία, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ερμηνεύει ξανά ένα ρόλο-σταθμό, τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην. Παρτενέρ του στο ρόλο του Ρος Γκάρντινερ είναι ο Τάσος Ιορδανίδης. Το «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκρην» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον.

Πρόκειται για μια τρυφερή ανθρώπινη κωμωδία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο.

Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται.