Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας το θεσμό των συναντήσεων της βαλκανικής φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη με τίτλο “Aspects of Balkan Photography. Νέα διαδρομή σε καιρούς κρίσης”, περιπλέκει προβοκατόρικα το διάλογο Ελλήνων και Βαλκάνιων φωτογράφων, με μια ακόμη έκθεση από τις 4 έως τις 31 Οκτωβρίου 2012 στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης (Γενί Τζαμί).

Το ταξίδι που ξεκίνησε στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης με μια σύνθετη ομαδική έκθεση, τη “Συνευρέσεις I” και την εγκατάσταση “Συνευρέσεις II”, έπειτα στην Πτολεμαΐδα με τη “Συνευρέσεις III”, συνεχίζεται με την έκθεση “Καθόλου Τυχαία μαζί” και πάλι με μια μίξη καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια, καλλιτεχνών που αντιμετωπίζουν τη φωτογραφία με διαφορετικό μυαλό, θέτουν για αυτήν διαφορετικούς στόχους και ως εκ τούτου την αντιμετωπίζουν διαφορετικά και χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές και φόρμες έκφρασης.

Πρόκειται για μια εκδρομή, ένα ταξίδι με αλλόκοτες -αλλά και τόσο κοντινές- “συνευρέσεις”, φωτογράφων, που παλεύουν ο καθένας με το δικό του εσωτερικό δαίμονα, που γαληνεύουν με τη γειτνίαση των λοιπών συναδέλφων, με την αλληλεπίδραση, με την συγκατοίκηση με το “άλλο”.