«Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ολύνθου

Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία

Τέσσερις ηρωίδες, που μετά από έναν παρατεταμένο εγκλεισμό, έχουν ανάγκη να βρουν ένα νέο «περπάτημα»

26 Ιουλίου 2021
- 27 Ιουλίου, 2021

Η παράσταση «Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη παρουσιάζεται στον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ολύνθου τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και την Τρίτη 27 Ιουλίου.

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη εμπνεόμενη από την πραγματικότητα των σύγχρονων γυναικών, δημιουργεί μια παράσταση με τέσσερις ηρωίδες, που μετά από έναν παρατεταμένο εγκλεισμό, έχουν ανάγκη να βρουν ένα νέο «περπάτημα».

Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία

Ένα «ζουρ φιξ» σε ένα αυτοσχέδιο πάρκο τσέπης. Τέσσερις γυναίκες με τα φώτα και τους ήχους της πόλης λίγο μακριά… Οι δύο κάνουν πρόβα μουσικής, οι άλλες δύο μιλάνε μεταξύ τους. Μια συνάντηση που ξεκινάει με δύο καπέλα για πάρτυ και καταλήγει σε ένα μοίρασμα: βιώματα, κίνηση, πότισμα, παιχνίδι, βία, τραγούδι, σοκολάτες, αγκαλιά…

Ένα έργο αφιερωμένο στην καθημερινότητα που ξεκινάει πάλι, στο «κανονικό» που ποτέ δεν είναι «κανονικό», στην πόλη που δεν αγαπάει τα κορίτσια, στο πώς είναι να είσαι γυναίκα σε μια κοινωνία φτιαγμένη από άνδρες.

Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία

Ένα κείμενο σύγχρονο, γεμάτο καθημερινές και προσωπικές ιστορίες, αναμνήσεις, τραύματα, επιθυμίες για το πως θα θέλαμε να είναι ο κόσμος, η δουλειά μας, η ζωή μας. Ιστορίες γυναικών και κοριτσιών ειπωμένες άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με αμηχανία, άλλοτε με φόβο και αγωνία, άλλοτε με τραγούδι, άλλοτε με χορό.

Στο αυτοσχέδιο παρκάκι γειτονιάς οι ηρωίδες εξομολογούνται, παίζουν, θυμούνται, αφήνονται, και τελικά συνδέονται μεταξύ τους, σε ένα κοινό βήμα, σε έναν κοινό ρυθμό, για την επόμενη μέρα που ξημερώνει παντού.

Κάτω από την άσφαλτο υπάρχει παραλία

Μια παράσταση που σηματοδοτείται από τη δημιουργική συνάντηση ταλαντούχων γυναικών: Κωνσταντίνα Βούλγαρη, Ιωάννα Κολιοπούλου, Ντένια Στασινοπούλου, Δεσποινίς Τρίχρωμη, Κατερίνα Παπαχρήστου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρία Καλαμαρά, Τζίνα Ηλιοπούλου.

*Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Συντελεστές

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΤΖΙΝΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΝΑΚΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΑΜΚΕ – ΦΙΛΟΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΟΛΕΛΛΗΣ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΖΗΣΗΣ ΤΟΝΑ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΤΕΝΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΡΙΧΡΩΜΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “.

Υποστηρίζεται από την Κοινότητα Ολύνθου και τους τοπικούς φορείς καθώς και από το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Ώρα έναρξης: 21.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.