«Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Καζαντζάκης και Βυζάντιο

Η Περιοδική Έκθεση την οποία συνδιοργανώνουν το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Περιφέρεια Κρήτης

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, και ώρα 20:00, η Περιοδική Έκθεση «Καζαντζάκης και Βυζάντιο: η αναζήτηση του θείου», την οποία συνδιοργανώνουν το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η Περιφέρεια Κρήτης.

Η Έκθεση περιλαμβάνει τεκμήρια από το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη που αναδεικνύουν  άγνωστες όψεις της πολυεπίπεδης και δημιουργικής σχέσης του Νίκου Καζαντζάκη με τον πολιτιστικό πλούτο του βυζαντινού κόσμου και τον τρόπο που αυτή μετουσιώθηκε στο έργο του.

Η Έκθεση θα παρουσιαστεί στην αίθουσα «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα απευθύνουν χαιρετισμό: η Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, ο Καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, και ο κ. Κώστας Φασουλάκης, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού της Περιφέρειας Κρήτης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο φουαγιέ του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και θα πλαισιωθεί μουσικά με αποσπάσματα από το έργο του Χρήστου Λεοντή «Μήτηρ Θεού», που είναι βασισμένο στον Ακάθιστο Ύμνο του Ρωμανού του Μελωδού.

Συντελεστές

Συμμετέχουν: η Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου και Μέλη Χορωδιακών σχημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Προετοιμασία: Εριφύλη Δαμιανού.

Σολίστ: Ελισσώ Ντάβλη (Μέτζο Σοπράνο), Απόστολος Σωτηρούδης (Βαρύτονος).

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.