Η ιδέα πίσω από τους Khara ξεκίνησε ανάμεσα σε φίλους και έτσι ακριβώς παρέμεινε. Το instrumental post rock band κουαρτέτο από τα Σκόπια ξεκίνησε την πορεία του τον Οκτώβριο του 2014 και λίγους μόλις μήνες μετά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP του υπό τον τίτλο «This Cruel, Mournful Circle», αποσπώντας θετικότατες κριτικές.

Όπως ο μουσικός τύπος περιέγραψε τον ήχο των Khara «Με τονικές διακυμάνσεις που ακροβατούν κάπου ανάμεσα στην γλυκύτητα και την ένταση, το μυαλό περιπλανιέται και δραπετεύει για την ευτυχία, σε ένα μουσικό αποτέλεσμα που αποτυπώνει την ζωή όπως ακριβώς είναι: Ένας κύκλος που περιστρέφεται από την θλίψη στη χαρά και αντίστροφα.»

Το φετινό πρώτο full length album του σχήματος με τίτλο «There Were Heroes Amongst Us» αποτελώντας ένα εξαιρετικό δείγμα του ήχου που εκπροσωπούν, οδήγησε τη μπάντα στις πρώτες της εξωστρεφείς κινήσεις, αλλά και τις πρώτες συναυλίες εκτός της χώρας της, διαδικασία η οποία τους φέρνει κοντά μας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο αθηναϊκό Death Disco.

Μην χάσετε, μία από τις πιο ποιοτικές ανερχόμενες δυνάμεις του βαλκανικού instrumental rock ήχου στην πρώτη της συναυλία επί ελληνικού εδάφους.

Τη βραδιά θα ανοίξουν δύο ελπιδοφόρα νεοσύστατα σχήματα. Οι punk / post / indie rockers Waλves που έχουν μόλις κυκλοφορήσει ένα ντεμπούτο EP, όπως και οι instrumental post rockers Message in a Cloud, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στο studio για την ηχογράφηση του ντεμπούτο full length album τους.