Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (TΚDE) δημιουργήθηκαν το 2000 ως ένα σχήμα που θα έγραφε πρωτότυπη μουσική για υπάρχουσες ταινίες του βωβού κινηματογράφου όπως το Nosferatu του F.W.Murnau και το Metropolis του Fritz Lang. Οι συνιδρυτές των ΤΚDE, Justin Köhnen (γνωστότερος και ως Bong-Ra) και Gideon Kiers, συνδύασαν τις οπτικοακουστικές τους γνώσεις προκειμένου να δημιουργήσουν μία εξόχως κινηματογραφική noir ατμόσφαιρα τόσο στη δισκογραφία τους όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις στην οποία και πολύ εύστοχα απέδωσαν τον όρο darkjazz.

Μόνο που ο όρος darkjazz αδυνατεί να περιγράψει πλήρως το σύνολο του μουσικού φάσματος που καλύπτουν με τις συνθέσεις του οι ΤΚDE και περιλαμβάνει σε ισόποσες δόσεις την ορχηστρική ιδιοφυϊα των Henryk Gorecki και Cinematic Orchestra, τον λυρισμό των Portishead, την ατμοσφαιρικότητα των Ulver και τα post-rock ξεσπάσματα των Godspeed You Black Emperor. Επί σκηνής, όλα τα παραπάνω, συνοδεύονται από τις οπτικές κλειστοφοβικές δημιουργίες τους οι οποίες και δένουν αρμονικά με τα “φανταστικά” κινηματογραφικά soundtracks των TKDE.

Tη συναυλία των TKDE θα ανοίξει το αυτοσχεδιαστικό doomjazz ‘alter ego’ τους με το όνομα The Mount Fuji Doomjazz Corporation. Οι ΤMFDC μετρούν σπάνιες εμφανίσεις στην μέχρι τώρα πορεία τους και το αθηναϊκό κοινό θα είναι ένα από τα ελάχιστα που θα απολαύσει ζωντανά επιλεκτικές στιγμές από τη δισκογραφία τους.

Διβάστε το άρθρο για τους TKDE στην κατηγορία μούλτι κούλτι, εδώ

www.tkde.net

www.myspace.com/tkde