Το 1ο Φεστιβάλ Εφήμερης ζωγραφικής, Κ.I.Μ.Ο.L.I.A. Τέχνη του δρόμου, είναι μια καλλιτεχνική δράση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, με σκοπό την ενθάρρυνση της παιδικής και εφηβικής δημιουργικής δραστηριότητας μέσω της σύγχρονης τέχνης και την γνωριμία των παιδιών με το έργο σύγχρονων καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων.

Συμμετέχουν
Aλέξανδρος Αβρανάς, Απόστολος Γεωργίου, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Γυπαράκης, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Λίνα Θεοδώρου, Νίκος Καναρέλης, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Αλέξανδρος Λάιος, Παναγιώτης Λιανός, Μάρω Μιχαλακάκου, Iωάννα Μύρκα, Nίκος Παπαδόπουλος, Άρτεμις Ποταμιάνου, Ράνια Ράγκου, Στέφανος Ρόκος, Γιάννης Σαββίδης, Δημήτρης Τάτταρης, Πάνος Φαμέλης, Δημήτρης Χρηστίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η κιμωλία, το προσφιλές αυτό εργαλείο μάθησης αλλά και παιχνιδιού για τα παιδιά γίνεται στα χέρια του καλλιτέχνη το αποκλειστικό μέσο δημιουργίας ενός έργου τέχνης. Η ζωγραφική του δρόμου δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες να παρακολουθήσουν, σε πραγματικό χρόνο, τη διαδικασία δημιουργίας ενός καλλιτεχνικού έργου, να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Εργαστήρι για παιδιά

«Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!». To παιδικό εργαστήρι συντονίζει ο Κώστας Μπεβεράτος.

Στο παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» τα παιδιά ζωντανεύουν μια ολόκληρη πόλη με χρωματιστές κιμωλίες, συμμετέχοντας σε ένα απίθανα διασκεδαστικό παιχνίδι ζωγραφικής!
Τα παιδιά ανακαλύπτουν μια εκδοχή της εφήμερης τέχνης, εμπνέονται από τις ζωγραφικές συνθέσεις των καλλιτεχνών και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, κάνουν τις δικές τους εφήμερες δημιουργικές παρεμβάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
Οι καλλιτέχνες ζωγραφίζουν από τις 11:00
Παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (11:00- 18:00)
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερη ζωγραφική από νέους και μαθητές σχολείων της Αθήνας
Παιδικό εργαστήρι «Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη!» (10:00-18:00)