Πόσα selfies χωράνε στην ζωή της δεκαεξάχρονης Φινλανδής instagram star Ολίβια; Τι σημαίνουν για εκείνη 20.000 followers;

Το KinderDocs φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους παρουσιάζει σε πρεμιέρα για την Ελλάδα το ντοκιμαντέρ The Perfect Selfie στο οποίο θα παρακολουθήσουμε ένα χρόνο από τη ζωή της Ολίβια. Η ζωή της δεν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των συνηθισμένων εφήβων: μοιράζεται δημόσια ωραίες στιγμές αλλά ταυτόχρονα επικρίνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανησυχεί για το πόσο επιφανειακοί και προκατειλημμένοι μπορεί να γίνουμε στο Instagram και στο Facebook αλλά και γνωρίζει ότι συμβάλλει στην ενίσχυση αυτής της τάσης.

Παρακολουθούμε τη ζωή της Ολίβια και μαζί της ζούμε και εμείς και ό,τι δεν μοιράζεται στο διαδίκτυο. Μέσα από την ιστορία της γνωρίζουμε μια ολόκληρη γενιά σημερινών εφήβων.

Καλεσμένη στη συζήτηση μετά την προβολή στο Μουσείο Μπενάκη, η Χριστίνα Ρασιδάκη, ΒΑ Ψυχολογίας, MA στις συμβουλευτικές σπουδές, που  εργάζεται ως συγγραφέας, σύμβουλος γονέων και ψυχοθεραπεύτρια.

Μετά την προβολή στην Αθήνα θα ακολουθήσει και η κλήρωση ενός ζευγαριού ακουστικών κεφαλής Focal, σε συνεργασία με την Athens Pro Audio (o διαγωνισμός τρέχει στα  social media KinderDocs)

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 με καλεσμένη στη συζήτηση την Ειρήνη Βουτσκόγλου, Μαθηματικό – MSc Πληροφοριακά συστήματα & Συγγραφέα του βιβλίου “Τα διαδίκτυα μας”.