Ένας από τους πλέον καταξιωμένους και ακμαίους σολίστ του βιολιού σε διεθνές επίπεδο, ο Μπλάχερ ερμηνεύει το μεγαλεπήβολο Κοντσέρτο για βιολί σε σι ελάσσονα, έργο 61, του κορυφαίου Άγγλου συνθέτη Έντουαρντ Έλγκαρ. Το κοντσέρτο συνδυάζει την συμφωνική δραματικότητα ενός Μπετόβεν με την εκφραστικότητα ενός Μπραμς αλλά παράλληλα είναι και εξαιρετικά ευαίσθητο.

Η σαγήνη ενός αισθησιακού γυναικείου χορού είναι ακαταμάχητη -φυσικά και για τους μουσουργούς. Αυτή την αινιγματική γοητεία εξερευνούν δύο σημαντικά μπαλέτα των αρχών του 20ού αιώνα, ο «Θαυμαστός μανδαρίνος» του μεγάλου Ούγγρου συνθέτη Μπέλα Μπάρτοκ και το πασίγνωστο Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ, που και στα δύο επίκεντρο είναι ένας γυναικείος χορός.

Την μουσική διεύθυνση μίας συναυλίας που πάλλεται ανάμεσα στα πιο αντίρροπα συναισθήματα υπογράφει ο αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλης Χριστόπουλος.

Η συναυλία λαμβάνει χώρα στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 20:30. Τρία τέταρτα πριν την έναρξη (19:45), οι κάτοχοι εισιτηρίων για τη συναυλία έχουν την δυνατότητα δωρεάν να ακούσουν λίγα λόγια για τα έργα από τον διακεκριμένο πιανίστα Τίτο Γουβέλη.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Βασίλη Χριστόπουλου στη στήλη μας Συναντήσεις