Κοινωνώ Tinos Art Gathering 2019: Τα «Τέσσερα στοιχεία – συν ένα»

ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering

Το Κοινωνώ Tinos Art Gathering ξεκινά τον νέο κύκλο δράσεων του για το 2019

Το Κοινωνώ επανέρχεται εγκαινιάζοντας το δεύτερο μέρος του τριπτύχου των «Κήπων», με τον θεματικό κύκλο «Τέσσερα φυσικά – συν ένα – στοιχεία». Εξήντα προσκεκλημένοι από διαφορετικά πεδία της επιστήμης και της τέχνης, θα συναντηθούν στο νησί της Τήνου και για τέταρτη συνεχή χρονιά, σας προσκαλούμε σε μια σειρά δράσεων στα μονοπάτια της Μέσα Μεριάς.

Για πέντε ημέρες, εξήντα συμμετέχοντες, εικαστικοί, χορογράφοι, επιμελητές, περιβαλλοντολόγοι, γεωλόγοι, ερευνητές, περιπατητές, λαογράφοι, μουσικοί, αρχιτέκτονες και θεωρητικοί θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό και πολιτισμικό τοπίο του νησιού μέσα από οργανωμένες περιηγήσεις και ξεναγήσεις, ανοιχτές στο κοινό,σε τέσσερα ιστορικά μονοπάτια.

Σημείο αναφοράς των διαδρομών είναι το Εξώμπουργο, στην καρδιά της Τήνου, και από εκεί, ακολουθώντας τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον πλούτο των υλικών και άυλων εκφάνσεων του μοναδικού τοπίου μέσα από εισηγήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, μουσικές παρουσιάσεις που θα πλαισιώσουν τις περιηγήσεις στα μονοπάτια σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Στόχος των εναρκτήριων συναντήσεων του Μαΐου είναι να επιτευχθεί μία γεφύρωση ιδεών μεταξύ διαφορετικών πεδίων της τέχνης και της επιστήμης, μέσα από τη βιωματική ανάγνωση στα ιστορικά μονοπάτια του νησιού αλλά και τη βιωματική διαδικασία γνωριμίας των συμμετεχόντων, τόσο μεταξύ τους όσο και με το ιδιαίτερο τοπίο, συνδημιουργώντας το υλικό που θα ξεδιπλωθεί στη συνέχεια μέσα από τις επιστημονικές, καλλιτεχνικές, χορευτικές και μουσικές παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στην πρώτη θεματική ενότητα «Γη».

Το Κοινωνώ 2019 – 2020 δανείζεται τα τέσσερα στοιχεία, τη γη, τη φωτιά, το νερό και τον αέρα όπως αποτυπώνονται στο τοπίο των Κυκλάδων, προκειμένου να στρέψει το βλέμμα καλλιτεχνών-επιστημόνων, επισκεπτών και κατοίκων στο ποικιλόμορφο τοπίο της Τήνου, επαναπροσεγγίζοντας ζητήματα οικολογικά, κοινωνικά και ταυτόχρονα πολιτισμικά και τοπικά, θέτοντας το ζήτημα της επαφής του ανθρώπου με τη φύση.

Πρόγραμμα Συναντήσεων 1 – 5 Μαΐου

1η ημέρα: Μονή Ιεράς Καρδίας – Εξώμπουργο – Κέχρος – Δυο Χωριά – Αρνάδος – Κέχρος – Μονή Ιεράς Καρδίας
2η ημέρα: Μονή Ιεράς Καρδίας – Φαλατάδος – Γρανιτικοί Σχηματισμοί – Βωλάξ – Αγάπη
3η ημέρα: Μονή Ιεράς Καρδίας – Φαλατάδος – Μυρσίνη – Όρμος Λιβάδας – Φάρος Λιβάδας
4η ημέρα: Μονή Ιεράς Καρδίας – Παναγιά στα Θυρίδια – Τριπόταμος/Κτικάδος – Κήπος της Συκιάς, Χώρα

(Το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και η διημερίδα του εν δυνάμει φορέα RE.FE.PE, διαφόρων φορέων που διοργανώνουν residencies.)

5η ημέρα: Χώρα Τήνου – Συνάντηση στον Κήπο της Συκιάς και αναχώρηση συμμετεχόντων

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.