Το θέατρο act παρουσιάζει την παράσταση «Κωνσταντίνος Καρυωτάκης: οι εντυπώσεις ενός πνιγομένου» που ανεβαίνει για τέσσερις παραστάσεις από την Πέμπτη 19 Μαρτίου έως και την Κυριακή 22 Μαρτίου. Πρόκειται για το μουσικό έργο του Γιώργου Δίπλα πάνω στην ποίηση τουΈλληνα ποιητή.

Η παράσταση εστιάζει στο τελευταίο εικοσιτετράωρο του αυτόχειρα ποιητή, από τα σκοτεινά νερά του Ιονίου όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει έως την καλοκαιρινή παραλία της Πρέβεζας όπου τελικά, τερμάτισε τη ζωή του με έναν πυροβολισμό στην καρδιά τον Ιούλιο του 1928. Ογδόντα επτά χρόνια μετά, δεκατέσσερα μελοποιημένα ποιήματα, μερικά μικρά αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία του, πεζά κείμενα του ίδιου αλλά και της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη, μια σειρά από πρωτότυπες κινηματογραφημένες σκηνές που έγιναν ειδικά για αυτό το έργο, αλλά και κυρίως η τελευταία του φράση: «ορισμένως κάποτε όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγομένου», αποτελούν την έμπνευση και ταυτόχρονα, το υλικό αυτής της παράστασης για έναν σπάνιο ποιητή που τον έπνιγαν πολλά πράγματα αλλά όχι, τελικά, η θάλασσα.

Στο πιάνο παίζει ζωντανά ο συνθέτης Γιώργος Δίπλας και τα τραγούδια ερμηνεύει η Δώρα Πετρίδη. Στο ρόλο του Καρυωτάκη ο Δημήτρης Τζαβάρας. Στα βίντεο και στις ηχογραφήσεις συμμετέχει η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου, ενώ τα μουσικά περιβάλλοντα επεξεργάστηκε ο Διονύσης Μπάστας.